Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Városnapok - Cegléd tavaszi örömünnepe

2019.05.03. 11:34 Rovat: Közélet
Városnapok - Cegléd tavaszi örömünnepe (2019. 05. 01.)

Két napon keresztül koncertek, kirakodóvásár, Régi Idők Piacztere, helyi ízek és zamatok, gyermekprogramok, fényfestés és utcazene fesztivál várta az érdeklődőket a Városnapok rendezvényen, amelyen színpadra állt többek között a Gríz zenekar, a Fatal Error, az Anna and the Barbies és Charlie.

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

A rendezvény félidejében a polgármester köszöntötte a látogatókat: - A májusfa állításának idején jön el Cegléden az esztendő legelső olyan helyi rendezvénye, ahol újra élettel tölthetjük meg közösségi tereinket, amikor a sokszínű helyi értékeinket és azok újjászületését, fejlődését ünnepelhetjük - mondta Takáts László. - Ezen a napon Cegléd múltját és jövőjét, a város megújulását is ünnepeljük.


Ünnepeljük hagyományosan azzal, hogy a Régi Idők Piacztere az Eötvös térre látogatókat századokkal repítik vissza az időben és a családhoz, az otthonhoz, a szülőföldhöz, annak szokásaihoz vezetnek vissza bennünket. Ünnepeljük ezt az örökséget azzal, hogy megtölti a Kossuth teret a helyi ifjak hagyományőrző műsora. Ünnepeljük színesen azzal, hogy utcát, teret megtölt a klasszikus- és modern-, a feltörekvő- és a sláger dallama ezekben a napokban. Ünnepeljük azzal, hogy ismét együtt vagyunk. Együtt a város - a közösségi tereinken, amelyek tavasszal talán a legszebb arcukat mutatják.


Legyünk büszkék arra, amink van. Mert a legutóbbi Városnapok óta is van mire büszkének lennünk. Teljesen megújult például a teret határoló ügyészség épülete, tovább épült, tovább szépül a szomszédos Szabadság tér, lassan teljesen újjászületik a város kapuja, a Kölcsey tér, épül az Összekötő út, de megújultak csapadékvízelvezető-rendszerek, dűlőutak, iskolák, közintézmények és a Rákóczi út sem "folt hátán folt" a legutóbbi Városnapok óta - hangsúlyozta a polgármester.

 

Kiemelte, mindezek azt mutatják: a városnak lendületes jelene és világos jövőképe is van. Olyan jövőképe, amely a múlt értékeit, az örökséget tisztelve fejleszti, teszi egyre otthonosabbá Ceglédet.

 

A Városnapok rendezvénysorozat két napja többezres közönséget vonzott.

 

Fotó: Kisfaludi/Szokolai

Értékelés: 5/13

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk