Ceglédinfo

Hír, program

XXIV. Nemzetközi Dobos-és Ütősgála

2019.04.09. 10:02 [szok] Rovat: Közélet
XXIV. Nemzetközi Dobos-és Ütősgála

Közép-Európa legnagyobb dobos rendezvénye, Cegléden, a Kossuth Művelődési Központ színháztermében. 2019. május 4-én, szombaton 19 órakor.

A huszonnegyedik Dobosgálára készül Kármán Sándor rendező. Az elmúlt 23 alkalommal már megfordult nálunk több amerikai dobos világsztár is. A Dobosgála sztárvendége idén is az USA-ból, ezúttal Los Angelesből érkezik, csakhogy most magyar! Mert, ha valaki tehetségével az égboltot súrolja, akkor már csak a csillagok között lehet rátalálni! BORLAI GERGŐ káprázatos játékát a László Attila Fusion Circus együttes élén láthatjuk.

 

XXIV. Nemzetközi Dobos-és Ütősgála

 

"Borlai Gergő csodagyerekként indult, 3 évesen kezdett dobolni, 12 évesen már a Grencsó Kollektíva tagja volt. Később készített három szólólemezt, 250 másikon pedig közreműködött. Számos hazai formációban fordult meg, köztük az In Line-ban, a Boom Boomban, a László Attila Quintetben és a European Mantrában. A kezdetektől a magyar zenei élet legnagyobb képviselői, köztük Presser Gábor, Horváth Charlie, Babos Gyula, László Attila foglalkoztatják.

 

A külföldi sztárok közül játszott együtt mások mellett Gary Willisszel, Scott Kinsey-vel, Scott Hendersonnal, Matthew Garrisonnal, Tim Lefebvre-rel, Steve Tavaglionéval, Walt Fowlerrel, Bob Mintzerrel, Hiram Bullockkal, L. Shankarral, Vernon Reiddel, Iain Ballamyval, Al Di Meolával, Terry Bozzióval és Hadrien Feraud-val.

 

Jelenleg Kaliforniában él, a világ legrangosabb ütősfesztiváljainak fellépője, vezető hangszermárkák képviselője. Előszeretettel próbálja ki magát a legváltozatosabb stílusokban, a színes játéktechnika mellett hangszereinek akusztikai tulajdonságait is rendkívül igényesen igazítja az adott zene elvárásaihoz. Koncertjei különleges eseménynek számítanak Magyarországon." (forrás: Magyar Nemzet)

 

Martin Breinschmid & The Radio Kings (A) - "Tribute to Lionel Hampton" Gregor Meissner & Diego Schätz (D) Műsorvezető: Garami Gábor

 

Az idei Dobos Gálán zenekarával színpadra lép a világszerte ismert osztrák ütőhangszeres művész, MARTIN BREINSCHMID is, aki otthonosan mozog a dobok, a vibrafonok és a marimbák világában, akár klasszikus zenéről, akár jazzről van szó! 

 

Mindenkit várunk szeretettel!

 

https://www.facebook.com/pg/dobosgala/posts/

Értékelés: 5/3

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Hirdetésszervezés

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk