Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Közmeghallgatás Cegléden

2022.10.22. 21:12 [lena] Rovat: Közélet
Közmeghallgatás Cegléden

Cegléden, a Városháza Dísztermében 2022. október 20-án közmeghallgatáson vehettek részt a város lakói. Közérdekű észrevételeiket, javaslataikat mondhatták el a város vezetőinek, illetve kérdéseket tehettek fel, melyre válaszokat is kaptak.

Elsőként Dr. Csáky András polgármester beszélt a szintén ezen a napon tartott testületi ülésről, melyen a kommunális adó mérsékelt emelésére tett javaslatát a képviselők nem fogadták el. A szociális rendelet módosult, az összeghatárokat megemelték.

A polgármester megtartotta beszámolóját az ez évben zajlott beruházásokról, felújításokról, egyéb önkormányzati munkákról. Ezek között például említésre került a fedett piac felújítása, a Szent Imre herceg utca garanciális javítása és vízelvezetésének építése, a Szentháromság-szobor állagmegóvó munkálatai, a Déli út - Mizsei út találkozásánál lévő zebra, és a térfigyelő kamerarendszer bővítése.

A Széchenyi úti Óvoda helyiségei melegpadlós borítása is elkészült ebben az évben, valamint a Budai úti Tagiskola előtti buszmegálló is.

A Sportcsarnok építése az egyik legnagyobb beruházás. Ezt három sportegyesület által létrehozott konzorcium végzi, nem az önkormányzat. Elkészülte után ingyenesen a város tulajdonába adják majd.

A Nefelejcs utcai bölcsőde a jelen állás szerint jövő év szeptemberében már fogadhatja az apróságokat.

Az Idősek Napköziotthonának Bocskai úti épülete szinte romos állapotban volt már. Harmincmillió forintból készült el az új telephely a Rákóczi úton, a volt Tömörkény patika helyén. Már birtokba is vették a létesítményt a szépkorú személyek.

A Déli és Kőrösi utak kereszteződésébe forgalomirányító lámpás kivitelezést kértek, mivel a körforgalom ezen a helyen nem megoldható. A Magyar Közút tájékoztatása szerint ez idén nem valósul meg.

A Kossuth Lajos Gimnázium kiköltözésével összefüggésben közlekedést segítő beruházások történtek a Törteli úton. 19,3 millió forint értékben a vasúti sínekig és 4,7 millió forint értékben a Szállás utcáig.

A bringapálya nem rendeltetésszerű használata miatt 6,3 millió forintot kellett költeni annak felújítására.

A Selyem utcán, a Táncsics Mihály Általános Iskola melletti közvilágítás ügyével kapcsolatosan csak idén válaszolt az energia szolgáltató az önkormányzatnak, pedig már tavaly elküldték a kérést. A munkát 14 hónapra vállalták.

 

Fotó és szöveg:

Lénárd Ágnes

Értékelés: 5/1

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk