Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Fenyegetéssel csalta ki a sértett értékeit

2021.11.06. 12:15 Rovat: Kékfény | Forrás: www.cegled.hu
Fenyegetéssel csalta ki a sértett értékeit

Rettegésben tartotta a fogyatékkal élő sértettet a terhelt. Rendszeresen veréssel fenyegette áldozatát, aki félelmében saját értékeit adta át a férfinak. Letartóztatta a bíróság a gyanúsítottat, aki ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

 

(Fotó: Szokolai Attila/A kép illusztráció)

 

2021. augusztusában a gyanúsított felkereste a fogyatékossággal és kevés jövedelemmel rendelkező sértettet azért, hogy értéktárgyakat szerezzen tőle. Ekkor a háza előtt kiabálni kezdett vele és megfenyegette, hogy ha nem ad neki pénzt, akkor bántalmazni fogja. Mivel a sértett megijedt 5000 forintot adott a terheltnek. Ezt követően a gyanúsított több napon keresztül elment a sértetthez, akit minden alkalommal veréssel fenyegetett. Mivel a fogyatékkal élő férfi tartott a gyanúsítottól számos értéktárgyát átadta, amelyet a terhelt tovább értékesíthetett. Az így szerzett eszközök között volt egy 60.000 forint értékű hangszóró, egy 25.000 forint értékű telefon és egy nagyjából 10.000 forint értékű kerékpár.

 

2021. szeptember 22-én a gyanúsított ittas állapotban egy másik sértett házánál is megjelent. Tőle kábítószert követelt, mire a sértett azt közölte, hogy nem foglalkozik drogokkal. Emiatt a terhelt dühös lett és a kerítésen keresztül egy késsel a sértett arcába szúrt. Ekkor a sérült férfi beszaladt a házba, majd telefonon segítséget kért. A megtámadott férfi 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de az ellene elkövetett cselekmény 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására is alkalmas volt.

 

2021. október 17-én a gyanúsított felkereste testvére élettársát, akivel haragos viszonyban volt, majd ennek a sértettnek az autóját sörösüvegekkel dobálta meg. Ezzel a járműben 50.000 forintos kárt okozott.

 

Tekintettel a terhére rótt cselekmény tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés mértékére a terhelttel szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Emellett előéletére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el, továbbá a bizonyítást is megnehezítheti, ezért az ügyészi indítvány szerint a letartóztatása indokolt.

 

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a terheltet és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. december 4-ig.

 

A döntést az ügyész, a gyanúsított és a védő is tudomásul vette, így a végzés végleges és végrehajtható.

 

Budapest, 2021. november 4.

 

(Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk