Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Az erkély előnyei

2021.08.23. 16:25 Rovat: Kultúra
Az erkély előnyei

Nem mindig van alkalmunk a természetben, a jó levegőn sétálni és a szabadidőnket eltölteni. Nem mindenkinek van lehetősége kertes házban élni. Azonban az erkélyes lakásoknak is megannyi előnye létezik. Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a lakás megtervezésekor, az erkély kialakítása is. Ma már nem csak csupasz erkélyekkel találkozhatunk, hanem nagyon dizájnos és gondosan megtervezett, kialakított balkonokkal. Egy ilyen erkélyen öröm eltölteni minden szabad percünket, de természetesen más előnyei is vannak egy ízlésesen berendezett és dekorációkkal ellátott erkélynek. Mutatjuk is, melyek ezek!

 

Előnyök, amelyeket egy erkély nyújthat

 

Amennyiben az erkélyünket is ugyanúgy berendezzük, mint a nappalit vagy a hálószobát, akkor elmondhatjuk, hogy egy extra helyet teremtettünk magunknak, a családunknak vagy éppen a barátainknak. Akármilyen is az erkélyünk mérete, jól esik kint üldögélni egy-egy csillagfényes nyári éjszakán.

 

Amikor odakint jó idő van és vendégeket hívunk, de nincs lehetőségünk a kertbe invitálni a barátainkat vagy a családtagokat, akkor az erkély is egy remek hely vendégfogadásra. Persze ehhez jó előre fel kell készülni és a megfelelő bútorokkal, kiegészítőkkel, dekorációs elemekkel szükséges berendezni a lakásunknak ezt a szegletét.

 

Akár fából, akár fémből választunk a kerti étkezőasztalok kínálatából, mindenképpen az egyik legfontosabb elemévé válik majd az erkélyünknek. Nem csak vendégek fogadásakor, hanem akkor is nagy hasznát vesszük, ha az erkélyen kívánunk reggelizni, vagy elkölteni egy fenséges, romantikus vacsorát a kedvesünkkel.

 

Az erkélyünkön lévő kerti asztal, akkor is jól jön, ha otthon dolgozunk. Munka közben pazar kilátásban lehet részünk, a friss levegőn pihenhetünk munka közben, hallgathatjuk a madarak csivitelését és biztosak lehetünk benne, hogy a kinti munkavégzés, még a teljesítményünket is fokozza majd.

 

Ha munka után nem szeretnénk visszatérni a lakásba, mert még ebben az idilli környezetben költenénk el az ebédünket, fogyasztanánk el a délutáni kávénkat, vagy egész egyszerűen csak pihennénk egy jó könyv társaságában a kényelmes ülőpadunkon, akkor akár ezt is megtehetjük. Az erkély ülőpadok kiválasztásánál ügyeljünk arra, hogy a kerti étkezőasztallal kompatibilis és harmonizáló darab mellett döntsünk. A hagyományos stílust képviselik a fából készült erkély ülőpadok, míg a fémből készült ülőalkalmatosság a modern enteriőrhöz illeszkedik jobban.

 

Az erkély ülőpadokhoz köthető egy másik előny, amelyet az erkély nyújthat. Egyes ülőpadok nem csak egyetlen célra, azaz ülésre, pihenésre használhatók, hanem remek tárolóhelyet is biztosítanak olyan dolgoknak, amelyek már nem férnek a lakásban, vagy az erkélyen használt egyéb tárgyaknak, mint a párna, az éppen olvasott könyvünk, vagy a pléd.

 

Az erkély, kertészkedésre is lehetőséget biztosít. Egyre többen termesztenek a balkonjukon színes virágokat, zöldségeket, gyógy - és fűszernövényeket, amelyek nem csak a testi egészséget szolgálják, hanem a lelki egészséget is, mégpedig az illatukkal, a látványukkal, a velük történő gondoskodással.

 

A fotó forrása:
nuttakit / Shutterstock.com

 

(A bonami.hu által támogatott tartalom.)

 

Értékelés: 5/1

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk