Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Lakossági tájékoztatás

2021.05.17. 18:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Fotó: Földi László, országgyűlési képviselő

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Cegléd Város Önkormányzata Nagykőrös és Nyársapát településekkel együttműködésben pályázati támogatást nyert a három települést összekötő kerékpárút megvalósítására.

 

A tervezett kerékpárút a 441. számú főút mellett fog haladni, a főút szelvényezése szerinti 1+531,7 - 12+585 km közötti szakaszon, az alábbiak szerint:

  • az Alszegi úton meglévő kerékpárúthoz csatlakozik a Déli út irányába,
  • Déli út páros házszámú oldalán halad tovább, ahol a rendelkezésre álló hely nem elég az önálló járda, illetve kerékpárút kialakítására, ezért itt egyesített gyalog- és kerékpárút épül,
  • a Déli út 88. szám előtti gyalogátkelőhely mellett átvezetve csatlakozik a Kőrösi úton már meglévő kerékpárúthoz,
  • a Kőrösi út páratlan házszámú oldalán, a Hattyú utcától 2x1 haladósávos nyomvonal épül, mely a Vörösmarty téren található KRESZ park mellett is elhalad,
  • a Cegléd-Újvárosi Református Templom előtt meglévő gyalogátkelőhelyhez kötődve a kerékpárút átvezetésre kerül a túloldalra, innentől a főút bal oldalán halad a nyomvonal,
  • a Gerje főcsatornán új kerékpáros híd épül.

 

A kivitelező tájékoztatása alapján a kerékpárút megvalósítása több ütemben fog zajlani, a munkálatokat a Dinnyéshalom dűlőtől Nyársapát irányába eső szakasszal kezdik.

 

A kivitelezés 2021. 05. 17-től, előreláthatólag 2022. január 10-ig fog tartani.

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kerékpárút nyomvonalába eső fák, cserjék illetve bokrok kivágásra fognak kerülni. Ezúton kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a megóvni kívánt növények áttelepítését a közeljövőben végezzék el.

 

Bizonyos helyeken az elektromos és/vagy telekommunikációs hálózat átépítésre kerül, emiatt az érintett szolgáltatás korlátozódhat. 

 

A kivitelezési munka érinti a magáningatlanok kapubehajtóit, megközelíthetőségük átmenetileg akadályozottá válhat.

 

Fentiek miatt a tulajdonosok türelmét és szíves megértését kérjük. 

 

Az egyes konkrét forgalomkorlátozás bevezetése előtt tájékoztatni fogjuk a lakosságot, kérjük figyeljék az elektronikus felületeket.

 

Kérjük a Tisztelt Lakosságot és a közúton közlekedőket, hogy a kivitelezés ideje alatt fokozott figyelemmel közlekedjenek!

 

Köszönjük megértésüket, türelmüket!

 

Dr. Diósgyőri Gitta

címzetes főjegyző

 

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Aktuális programok

2021.06.26.
Múzeumok Éjszakája

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk