Ceglédinfo

Hír, program

Lekerült az "ötkarika"

2020.12.19. 12:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Lekerült az \"ötkarika\" (2020.12.17.)

Az olimpiai ötkarika szobor leszerelésével folytatódott a Gál József Sportcsarnok bontása ma délelőtt. Mihály Gábor Munkácsy- és Kossuth-díjas szobrász Olimpia című alkotását 1986-ban állították fel a sportcsarnoknál.

 

(Kisfaludi István)

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

A szobor átmenetileg közvetlenül a Gubody kert széléhez került. A helyszínen dr. Csáky András polgármester a városi televíziónak úgy nyilatkozott: még nem született végső döntés, hogy a szobor az eredeti, vagy a park felőli oldalra kerül visszahelyezésre. Mint mondta: ha az új sportcsarnok elkészült, akkor fogják látni, hogy mind építészetileg, mind esztétikailag hol lehet biztonságosan elhelyezni. Hozzátette: mindvégig a művésszel egyeztetve zajlanak a munkák.

 

Kiemelte, hogy ez a bontásnak egy fontos része és szólt arról is, hogy érdemes megnézni a megbontott falszerkezetet, amin jól látható az a néhány centiméter vastag szigetelés, ami gyakorlatilag az utcát fűtötte. "Ütemesen halad az építkezés. Múlt héten felhívtam a kivitelezőt, aki arról tájékoztatott, hogy rendben haladnak a munkával. A TAO töltés jobb lenne és ezúton is kérem a ceglédi vállalkozókat, hogy most év végén, ha tehetik, a sportcsarnok részére, valamint a két egyesület részére (a férfi kosárlabda és a női kézilabda - a szerk.) utaljanak pénzeket. Bízom benne, hogy határidőre be fog fejeződni az egész beruházás. Örülök neki és nagyon drukkolok." - mondta el a helyszínen dr. Csáky András.

 

A Gubody-kertben található japán szobor elhelyezése még kérdéses, ahogy a Várkonyi István emléktábláé is - ez utóbbi jelenleg a Kossuth Múzeumban van.

 

(A Gál József Sportcsarnok kivitelezési szerződésének aláírásáról itt írtunk.)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Hirdetésszervezés

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk