Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Halálos balesetet okozó teherautó sofőr ellen emeltek vádat

2020.09.28. 18:15 Rovat: Kékfény | Forrás: www.cegled.hu
(A kép illusztráció/Forrás: MTI)

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy ceglédi férfi ellen, aki 2019 augusztusában az 5-ös főúton Kecskemét közelében egy teherautót vezetve figyelmetlenségből nekiment egy előtte lassító autónak, ami miatt az autó felborult és a vezetője meghalt.

A vádirat szerint a ceglédi férfi 2019. augusztus 15-én délután Kecskemét lakott területén kívül, az 5-ös főút külső forgalmi sávjában Lajosmizse felől Kecskemét felé vezetett egy tehergépkocsit. Derült nappali látási viszonyok voltak és az aszfaltozott úttest is száraz volt.

 

A vádlott a vezetés során a megengedett sebességet túllépve, mintegy 97-102 km/h sebességgel hajtott. A figyelmetlensége miatt nem tartott kellő követési távolságot és nekiütközött az előtte szabályosan közlekedő autónak, amely lassított, mert jobbra le akart kanyarodni a főútról.

 

Az ütközés miatt a személyautó a jobb oldali útpadkára sodródott és felborult, a vízelvezető árok után lévő füves területen, a bal oldalára fordulva állt meg. A vádlott teherautója az úttesten állt meg. A balesetben a személyautót becsatolt biztonsági övben vezető férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítása után a vérveszteség miatt meghalt. A személyautóban utazó másik férfi - akinek az öve szintén be volt csatolva - nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azt a KRESZ szabályt, miszerint járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, ami elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött - ennek hirtelen fékezése esetén is - meg lehessen állni.

 

A szabadlábon védekező, büntetlen előéletű férfit a járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja, bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Ügyészség sajtóközlemény

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk