Ceglédinfo

Hír, program

Cegléden maszkadománnyal nyújt segítséget a járvány elleni küzdelemhez a Veolia

2020.07.22. 14:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Cegléden maszkadománnyal nyújt segítséget a járvány elleni küzdelemhez a Veolia

A Veolia Energia Magyarország Zrt. a koronavírus-világjárvány kezdete óta több alkalommal bizonyította elkötelezettségét a válsághelyzet leküzdése iránt. Az elővigyázatosság a korlátozások feloldása után is fontos:  a pandémia leküzdésének segítésére irányuló kezdeményezései következő lépéseként a vállalat most FFP3-as típusú arcmaszkokat adományoz kiemelt partnerei részére. Az országos szinten megvalósuló ajándékozás révén Cegléden két helyszín is részesül az adományból.

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

A Veolia Energia Magyarország Zrt. a koronavírus-járvány hazánkban történő megjelenése óta több alkalommal járult hozzá a pandémia elleni küzdelemhez. Habár Magyarországon a vírus terjedésének az üteme az elmúlt időszakban lassult, továbbra is fontos az elővigyázatosság, hiszen jelentős a fertőzés kockázata. Ezért a Veolia újabb adományokkal igyekszik segítséget nyújtani a koronavírus elleni védekezéshez.


A vállalat 32 kiemelt partnerének - köztük 15 egészségügyi és szociális intézménynek, 10 önkormányzatnak és 3 magyar egyetemnek - összesen mintegy 14 000 darab olyan FFP3-as maszkot ajándékoz 29 magyar városban, melyek képesek az apró cseppek kiszűrésére is, ezáltal védenek az esetleges fertőzések ellen. Cegléd mellett többek között Pécsen, Ajkán, Székesfehérváron, Dorogon, Esztergomban és Budaörsön is sor kerül maszkadományozásra.


Cegléden két szervezet is részesül a Veolia adományából. Cegléd Város Önkormányzatának 500 darabot, míg a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet számára szintén 500 darab maszkot ad át a cég. Az ajándék hozzájárul a fertőzött betegeket ápoló egészségügyi dolgozók védelméhez, de egy esetleges következő járványhullámra való felkészülésben is nélkülözhetetlen eszköz lehet.


"A koronavírus-járvány későbbi, második hullámának a kitörése nem zárható ki a közeljövőben, ezért olyan eszközöket szerettünk volna adományozni, ami mindenképpen hasznos lehet egy esetleges újabb vészhelyzetben. Felelős cégként saját munkavállalóink, partnereink, valamint ügyfeleink egészsége és biztonságának megóvása egyaránt fontos számunkra, igazán elővigyázatosak pedig csak előre gondolkodva lehetünk" - mondta el Bicskei Tibor, a Veolia Energia Magyarország Zrt. távhő ágazatának vezetője.

 

Sajtóközlemény

 

2020. július 22.

 

(Fotó: Szokolai Attila)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Aktuális programok

Hirdetésszervezés

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk