Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Testvére adataival élt vissza a rablás gyanúsítottja

2020.07.06. 16:15 Rovat: Kékfény | Forrás: www.cegled.hu
(A kép illusztráció!/Forrás: MTI)

A Ceglédi Járási Ügyészség pár napja indítványozta egy nő letartóztatását, akit rablással gyanúsítottak. Akkor csak a bűnügyi felügyeltét rendelték el, az ügyészség viszont most újra indítványt tett a letartóztatására.

A nőt azért hallgatták ki rablás bűntette miatt gyanúsítottként pár napja, mert -miután lefülelték egy üzletben, hogy több kozmetikai terméket fizetés nélkül eltett - a bolt két alkalmazottjával is dulakodásba keveredett azért, hogy a megszerzett árut megtartva elmeneküljön.

 

A Ceglédi Járási Ügyészség három napja indítványozta az elkövető letartóztatását, mert megalapozottan feltehető volt, hogy szabadlábon hagyása esetén bizonyítékok eltüntetésével megnehezítené az eljárást illetve esetében fennállt a bűnismétlés veszélye is.

 

A bíróság elegendőnek látta az elkövetővel szemben bűnügyi felügyelet elrendelését is azzal, hogy mozgását nyomkövetővel is ellenőrizni kell.

 

A rendőrség ezen eszköz felhelyezése kapcsán folytatott eljárása során megállapította, hogy a nő nem az a személy akinek a nyomozás során mondta magát. Az eljárásban féltestvére adatait diktálta be, így próbálta megtéveszteni az eljáró hatóságokat és kibújni az eljárás alól.

 

Miután ez a körülmény kiderült ismét őrizetbe vették és a Ceglédi Járási Ügyészség újfent indítványt tett letartóztatására mivel a korábbi okok mellett az álnév használta miatt fennáll a szökésének illetve elrejtőzésének veszélye is.

 

Ügyészség sajtóközlemény

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk