Ceglédinfo

Hír, program

Polgármesteri felhívás

2020.06.11. 10:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
(A kép illusztráció! / Forrás: egerhirek.hu)

"Unokázós Csalók! Tisztelt Hölgyem! / Tisztelt Uram! Kedves Barátaim! Az elmúlt napokban egyre több híradás lát napvilágot, miszerint idős személyeket csalók próbálnak tévedésbe ejteni. A hasonló esetek kapcsán a rendőrség az alábbiakra hívja fel a figyelmet." - kezdi felhívását dr. Csáky András polgármester közösségi oldalán.

"Az úgynevezett "unokázós" csalók telefonon hívnak fel idős embereket. Az elkövető a kiszemelt áldozat hozzátartozójának - legtöbbször unokájának - adja ki magát, vagy azt mondja, hogy az ő megbízásából telefonál. Azt állítja, hogy az unoka valamilyen bajba került (például autóbalesetet szenvedett vagy tartozása van), és sürgősen pénzre van szüksége. Mivel közvetlen találkozáskor könnyen kiderülne, hogy nem ő az unoka, akadályoztatására hivatkozva valakit elküld a pénzért, esetleg ékszerekért.


Ilyen esetekben azonnal ellenőrizzék a hívás valóságtartalmát! Hívják fel azt a személyt, akire az ismeretlen telefonáló hivatkozik! Ha felmerül a gyanúja, hogy valaki önmagát hozzátartozónak adja ki, hívja fel, és tájékozódjon!


Figyelem! A csalók felkészülnek a bűncselekmények elkövetésére, és a sértett bizalmának elnyerése érdekében olyan valós információkat is közölhetnek, amelyek valóban a hozzátartozóhoz kapcsolódnak.


Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítsék a rendőrséget! Vigyázzanak magukra, ne hagyják magukat becsapni.


Csáky András polgármester"

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Hirdetésszervezés

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk