Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

A pánik ijesztőbb, mint maga a vírus

2020.03.09. 17:24 Rovat: Közélet
A pánik ijesztőbb, mint maga a vírus

Sajtótájékoztató keretében igyekezett a ceglédi lakosságot megnyugtatni a város polgármestere: térségünk nem érintett a koronavírus fertőzöttség által.

A hétfői sajtótájékoztatóra Dr. Csáky András polgármester stábot hívott össze: jelen volt a kórház igazgatója, Dr. Pusztai Dezső, a város jegyzője, Dr. Diósgyőri Gitta, valamint az ÁNTSZ és a rendőrség képviseletében is jelentek meg küldöttek.


A polgármester köszöntőjében elmondta, hogy a három napos ünnepségsorozat előtt fontos tisztázni - és az eredményt a megfelelő csatornákon keresztül a lakossághoz eljuttatni -, hogy van-e bármiféle közvetlen veszély, amely a tömegrendezvények megtartása által rizikót jelenthet a kilátogatókra.

 

A zárt ajtók mögötti megbeszélést követően a polgármester kijelentette: nincs ok arra, hogy a március 15-i ünnepséget lemondják, így az meg lesz tartva. Térségünket nem fenyegeti veszély, mindamellett minden óvintézkedést megtesznek a megelőzés érdekében.

 

Dr. Pusztai Dezső buzdítja a lakosságot, hogy az illetékes weboldalak segítségével mélyítsék el ismereteiket avírus felismeréséről. Nyomatékosította továbbá, hogy a közösségi tereket a megfelelő szabályok betartásával látogassák, illetve hangsúlyozta a rendszeres kézmosás fontosságát.  Amennyiben a megbetegedés tüneteit érzékeli bárki önmagán, ne rohanjon azonnal a sürgősségi ellátásra, figyelje meg a megbetegedés tüneteit. A több napig tartó csillapíthatatlan láz, végtag- és fejfájás, valamint a felső légúti panaszok fokozódása teszi indokolttá az orvos megkeresését. (Ceglédinfo - először telefonáljanak a betegek háziorvosuknak, az egészségügyi személyzet eldönti, hogy otthonában kell-e felkeresni a beteget.)

 

Kiemelték: a szabályok betartása és a higgadtság megőrzése a legfontosabb az adott helyzetben. A kórház fel van készülve az esetleges megbetegedések kezelésére.

Habár a térségben nem regisztráltak koronavírusos megbetegedést, és az országban is mindössze kilenc főről tudunk (március 9-i adat), Cegléden az elmúlt napokban egyesek által rémhírterjesztésnek és pánikkeltésnek titulált tevékenység zajlott egyes médiumok részéről. Vélhetően ezért gondolta célszerűnek a város vezetése, hogy tájékoztató keretében ismertesse: tudatos magatartással, a higiéniás szabályok betartásával, és a higgadtság megőrzésével sokat segítünk, nem csak magunkon, hanem a környezetünkön is.  

Értékelés: 5/3

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk