Ceglédinfo

Hír, program

Megnyílt a Ceglédi Fotóklub kiállítása

2020.09.06. 16:15 Rovat: Kultúra | Forrás: www.cegled.hu
Megnyílt a Ceglédi Fotóklub kiállítása
Szeptember 4-én nyílt meg a Ceglédi Galériában a Ceglédi Fotóklub éves beszámoló kiállítása. Az ünnepség rövid megemlékezéssel kezdődött: a tárlatot a Ceglédi Fotóklub a 2019. december 8-án elhunyt tiszteletbeli elnökük, Markovics Ferenc Balázs Béla-díjas fotóművész emlékének ajánlotta. Éppen ezért a tárlat középpontjába az idős művész portréja került.

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

A kiállítást Hegedűs Ágota alpolgármester asszony nyitotta meg.
 
"...A klub atyja, a kiváló fotóművész, Tóth István 1954-ben hívta életre ezt a közösséget, hogy összefogja és segítse mindazokat, akik érdeklődnek a fényképezés iránt, vagy maguk is aktívan hódolnak e szenvedélynek. Szellemisége a mai napig áthatja a klub működését, és hozzá igyekeznek hűek lenni régi és új tagjai, tovább víve azt a szándékát, hogy jót és értékest teremtsen kedves városában.
 
Ezt a jót és értékest gazdagítják a Fotóklub alkotói a mai napig.
 
Nem volt könnyű dolguk a fotósoknak az elmúlt évben, de tudom, a megváltozott élethelyzetek újabb ihletet és lendületet adnak, s talán olyan témák iránt is nyitottabbak lettek, amelyek felé eddig csak érintőlegesen fordultak. Minden felvétel gondos témaválasztásról árulkodik, és szinte kézzel fogható az a szeretet és törődés, amellyel az alkotó a végső, már általunk is megcsodálható forma elnyeréséig foglalkozott a képpel.
 
Köszönöm a Ceglédi Fotóklub alkotóinak, hogy mindig igényes művekkel, szép felvételekkel gyönyörködtetnek bennünket, és pályázatokon is indulva, sikeresen szerepelve megmutatják ország-világ előtt, hogy a ceglédi fotográfiának és fotográfusoknak igenis helyük van a legnagyobbak között.
 
Kívánom, hogy az alkotók tarsolya mindig tömve legyen jobbnál jobb képekkel, és játékos, művészi kedvük újabb és újabb, kiállítani való felvételekben teljesedjék ki, hogy jövőre, velük, ugyanitt találkozhassunk.
 
Köszönöm a Kossuth Művelődési Központnak, hogy anyaintézményként kíséri és segíti a Klub munkáját.
A kellemes időtöltés garantált, és én minden kedves látogatónak azt kívánom, találja meg a szívének legkedvesebb felvételt az itt kiállítottak közül."
 
A tárlat szeptember 19-ig tekinthető meg a Kossuth Művelődési Központ kiállítótermében. Hétköznap 10.00-18.00, szombaton 08.00-12.00 óráig.
 
Fotó: Kisfaludi István
Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Hirdetésszervezés

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk