Ceglédinfo

Hír, program

Hazugságvizsgálóval hallgatták ki a kislánya megerőszakolásával gyanúsított ceglédi férfit

2019.02.13. 17:04 [szok] Rovat: Kékfény
Fotó: 24.hu

Hazugságvizsgálóval hallgatták ki azt a Cegléden élő férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megerőszakolta a 4 éves kislányát október elején - tudta meg a 24.hu. A letartóztatásban lévő román férfi ügyvédje, Tímár Mátyás megkeresésünkre azt mondta, a poligráfos vizsgálat kétséges eredményt hozott, azaz se pro, se kontra nem zárult eredményesen.

A férfi két héttel ezelőtt alkut szeretett volna kötni az ügyészséggel, az új büntetőeljárási szabályok szerint azonban erre csak akkor van lehetőség, ha a gyanúsított beismerő vallomást tesz a vádemelés előtt. Mivel az apa továbbra is tagadja a bűncselekmény elkövetését, esetében ez szóba sem jöhetett. Olyannyira, hogy elutasították a szabadlábra helyezési kérelmét, és ismét meghosszabbították a letartóztatását.

 

Tímár Mátyás lapunknak elmondta, hogy ügyfelét nem vizsgálta elmeorvos, nem is kérelmezték ezt.

 

"Semmi nem utal arra, hogy ne lenne teljesen beszámítható. A feleségét többször is kihallgatták tanúként, de nem találtak rajta fogást. A szakértői vélemény szerint négy felnőtt tartózkodott a helyszínen a bűncselekmény állítólagos elkövetésekor. Nem életszerű, hogy az anya, a nagypapa és még egy személy végignézi, amint megerőszakolják a négyéves hozzátartozójukat."

 

- jelentette ki az ügyvéd.

 

A kislányt a történtek után kórházba vitték és megműtötték. Amikor kiengedték, a testvéréhez hasonlóan nevelőszülőkhöz került. Az anya kérvényezte a gyámhivatalnál, hogy a vizsgálat befejezéséig ideiglenesen nála helyezzék el a gyerekeket.

 

"A gyámhatóság meghallgatta az édesanyát, ott volt a védőnő és a gyerekek nevelőszülői is. Az anya havi egy alkalommal két órára kapott engedélyt arra, hogy láthassa a gyerekeit."

 

- tudatta Tímár Mátyás.

 

Az előzetes pszichológusi szakvélemény szerint a román férfi nem egyedül, hanem egy ismerősével együtt erőszakolhatta meg a kislányát. Megkerestük a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudjuk, hol tart az ügy és bővült-e a gyanúsítottak köre, az alábbi választ kaptuk András Tamástól, a megyei kapitányság szóvivőjétől:

 

"A gyanúsítottak köre nem bővült. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is szexuális erőszakkal gyanúsítja az apát. A nyomozás részleteiről bővebb felvilágosítást nem adhatunk."

 

Forrás: 24.hu

Értékelés: 2.33/3

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk