Ceglédinfo

Hír, program

Ittas járművezetők Cegléden és környékén

2019.04.17. 17:30 [szok] Rovat: Kékfény
(A kép illusztráció! / Fotó: MTI)

A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a három  férfit, akik ittasan vezették gépkocsijukat Cegléden és Törtelen. Az elkövetők kevesebb, mint két hét alatt bíróság elé álltak.

A gyanúsítottak 2019 márciusában és áprilisában Cegléd és Törtel lakott területén vezették gépkocsijukat úgy, hogy előtte szeszesitalt fogyasztottak. Az ittas sofőröket a Ceglédi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának rendőrei közúti ellenőrzés alá vonták. A rendőrök a további eljárás lefolytatása és az esetleges balesetek megelőzése érdekében az elkövetőket előállították a Ceglédi Rendőrkapitányságra.

 

A három ittas sofőr közül kettő nem először állt már bíróság előtt ittas vezetés miatt. Ráadásul az egyikőjüket a cselekményt megelőzően négy nappal ítélte el a Ceglédi Járásbíróság - nem jogerősen - ittas állapotban elkövetett járművezetésért. Két elkövető pedig a tettenérésükkor érvényes vezetői engedéllyel sem rendelkezett. A Ceglédi Járási Ügyészség mindhárom gyanúsított férfit kevesebb, mint két hét alatt bíróság elé állította.

 

A Ceglédi Járásbíróság ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt az elkövetők közül két férfit 10 hó, valamint 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogházra és közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt, továbbá az egyik férfit kötelezte, hogy vegyen részt alkoholfogyasztásról leszoktató gyógykezelésben. A harmadik férfit pedig 1 év végrehajtandó fogházra ítélte a bíróság, de mivel voltak más felfüggesztett szabadságvesztés büntetései is, amelyek próbaideje még nem telt le, azokat is le kell töltenie.

 

Ügyészség sajtóközlemény

Értékelés: 5/1

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Aktuális programok

Hirdetésszervezés

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk