Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Készülj fel időben a fűtési szezonra!

2022.08.11. 19:46 Rovat: Gazdaság
Készülj fel időben a fűtési szezonra!

Nyáron az utolsó gondolataink között foglal helyet a fűtés és minden, ami azzal kapcsolatos. Mégis fontos, hogy időben gondoljunk a téli időszakra és megfelelően felkészüljünk a fűtési szezonra, valamint felkészítsük otthonunkat. Ne bízd a véletlenre te sem otthonod melegét és családod biztonságát!

 

 

Ma már könnyedén elérhetjük a komolyabb műszaki cikkeket is online. Könnyedén vásárolhatunk légkondit vagy akár hűtőládát is, de eltekintve a nyári szezontól, akár kazánt is, például a webkazán oldalán. Az online vásárlásnak számos előnye van, és bár elsőre nem feltétlenül jutna eszünkbe ilyen nagy értékű, műszaki szakértelmet igénylő terméket vásárolni az interneten, a biztosított garanciáknak köszönhetően bátran megtehetjük.

 

Ráadásul akár a nyaralásunk alatt is megvásárolhatjuk a fűtési szezonhoz szükséges dolgokat. Furcsán hangozhat, viszont nem elírás: tényleg elengedhetetlen, hogy már nyáron foglalkozzunk ezzel a kérdéssel.

 

A fűtési szezon kezdetével megszaporodnak a balesetek, azonban ennek nem kell szükségszerűen így lennie. A fűtési rendszerből eredő szerencsétlenségek könnyedén elkerülhetők, ha nem hanyagoljuk el a gázkazánt és a kémény ellenőrzéséről is megfelelő időközönként gondoskodunk. A legtöbb, használatban lévő tárgyat megvizsgáljuk vagy megvizsgáltatjuk egy hosszabb kihagyás után (például úgy indítjuk a nyarat, hogy szervizbe visszük a kerékpárunkat). Hasonlóan kell eljárnunk a gázkazánok esetében is. Fontos tudni, hogy a kazánra is ráfér egy rutinellenőrzés a nyári pihenő után mielőtt üzembe helyeznénk, hiszen ekkorra már akár fél évet is használaton kívül volt.

 

A vizsgálat eredményétől függően akár alkatrészek cseréje, vagy akár a teljes fűtési rendszer felújítása időszerű lehet.

 

A víznyomás leesése vagy a rendszer levegősödése két tipikusnak mondható jelenség. Ezek ellenőrzését akár magunk is elvégezhetjük, ezeknél komolyabb hiba esetén viszont mindenképpen szakember segítségét érdemes igénybe venni.

 

Amikor viszont nem csupán érdemes, hanem egyenesen kötelező a szakszerű segítség: minden olyan esetben, amikor a lakásban gáz- vagy égéstermék szagot érzel, vagy ha a kazán burkolata forróvá válik. Ha a nyomás folyamatosan esik annak ellenére is, hogy nyomásszabályzóval pótolod a vizet, szintén szükséges a szakemberrel történő konzultáció.

 

Készülj fel időben a fűtési szezonra!

 

Szakembert találni nem egyszerű és nem is feltétlenül olcsó. Előnyből indulnak azok, akik időben felmérik a problémát, és akár már nyáron megkeresik a szakit, aki így akár azonnal, és többnyire kedvezőbb áron áll rendelkezésre.

 

Gondolkodj időben és gondoskodj a biztonságról előre!

 

(Támogatott megjelenés)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk