Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Ülésezett a testület

2022.04.22. 16:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Ülésezett a testület

Beszámolók, ifjúsági stratégia és vagyonkoncepció elfogadása mellett, döntöttek tulajdonosi hozzájárulásról és egyéb támogatásokról is a képviselők a ma délelőtti testületi ülésen.

 

(Fotó: Szokolai Attila)

Beszámolók elfogadásával kezdődött az ülés: a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió, az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítvány, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tanyagondnoki szolgálata, valamint a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének tavaly évi feladatellátásáról szóló beszámolóját is elfogadta a testület. Emellett elfogadásra került az IRMÁK Közhasznú Nonprofit Kft. és a tűzoltó-parancsnokság vezetőjének beszámolója is.

 

Napirenden volt a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetőjének tavaly évi beszámolója is a közbiztonsági helyzetről. A kapitányságot tíz éve vezető Török Csaba elmondta: büszke az állomány munkájára, hiszen sok munka van abban, hogy a 2012 óta folyamatosan csökken az elkövetett és ismertté vált bűncselekmények száma. A beszámolóban olvasható: az eredményesen befejezett nyomozások aránya a megyei átlag felett van. Említést tett arról, hogy a tavaly ősszel kihelyezett traffiboxot országos szinten a vezetés példaértékűnek nyilvánította. Megköszönte a támogatásokat, és szólt arról az eredményes együttműködésről is, amit az ügyészséggel közösen végeznek. A polgármester a Képviselő-testület nevében is megköszönte a rendőrség munkáját és tolmácsolta azt a lakossági igényt, hogy több gyalogos járőrszolgálatra, valamint mozgó traffipaxra lenne szükség a városban.

 

Elfogadták az öt évre szóló Ceglédi Ifjúsági Stratégia és Cselekvési Tervet. A stratégia célja, hogy hosszú távon a Cegléden élő, tanuló vagy dolgozó fiatalok számára lehetőséget biztosítsanak, hogy az őket körülvevő társadalom, a helyi közösség részeivé és alakítóivá váljanak. A dokumentum elő kívánja hívni a helyi ifjúságpolitika céljait, prioritásait, az önkormányzat felelősségvállalásának területeit, azokat a főbb irányokat, amelyek alapján a szolgáltatások, tevékenységek kialakításra vagy fejlesztésre kerülnek. A stratégiai célok megvalósulása alapján további cél, hogy Cegléd 2027-re Dél-Pest megyei ifjúságszakmai centrummá váljon.

 

Elfogadták az önkormányzat vagyongazdálkodási koncepcióját is. Erre azért volt szükség, mert a vagyongazdálkodási terv középtávú célkitűzéseinek időszaka lejárt, szükségessé vált a koncepció felülvizsgálata, és annak következő időszakra történő elfogadása - erről döntöttek most a képviselők. Az önkormányzati vagyongazdálkodási koncepció, közép- és hosszú távú terv célja az önkormányzati vagyon (vagyonmérleg, eszközök) gyarapításával, fenntartásával, üzemeltetésével, hasznosításával kapcsolatos közép- és hosszú távú célkitűzések meghatározása. Ezen célkitűzések 3-5 éves időtartamot, hosszú távú célkitűzései 10 éves időtartamot foglalnak magukban. A vagyongazdálkodási koncepció és terv elkészítését Cegléd Város Önkormányzata kiemelten fontosnak tartja és határozott szándéka, hogy a koncepcióval és tervvel, a vagyongazdálkodás eszközeivel elősegítse a város folyamatos fejlődését, a fejlődés feltételrendszerének mindenkori megteremtését, emellett az önkormányzat vagyonának megőrzését, és lehetőség szerinti gyarapítását - áll az előterjesztésben.

 

Újabb játszóelemmel bővül a Szolnoki úti játszótér - erről is döntöttek a képviselők ma délelőtt.

 

Nettó 135 millió forint pótfedezetet biztosít az önkormányzat a Nefelejcs útra tervezett négy csoportszobás bölcsőde megépítésére.

 

Elfogadta a felajánlást és tulajdonba vette a város Blaskó Sándor szobrászművész Pelikán című köztéri alkotását, melyet a Köztársaság és Dugovics utca kereszteződésében található parkban helyeznek majd el.

 

Idén nyáron is folytatódik az önkormányzati tulajdonú ingatlanok felújítása: a Pesti úti Óvodában, a Lövész utcai Óvodában, a Széchenyi úti Óvoda Budai úti Tagóvodájában, valamint a Kossuth Múzeumban lesznek majd felújítási munkálatok, bruttó 28 millió forint összegben.

 

Tulajdonosi hozzájárulását adja a város a CVSE kérelmére. Az egyesület két kérelemmel fordult a testülethez az április 25-ig benyújtandó TAO pályázataikkal kapcsolatban. A város hozzájárult ahhoz, hogy több értéknövelő beruházás és fejlesztés valósuljon meg a Malomtó széli sporttelepen és az uszodában.

 

Mint ismert, idén nyáron megkezdődik a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium felújítása. Az intézményben zajló oktatás a felújítás idejére ideiglenesen átkerül a Törteli úton található volt EVIG épületébe. Az ideiglenes oktatási helyszín biztonságos megközelítése érdekében a város előbbre sorolta a járdaépítési keretben a Törteli úti járda javítását, a kórháztól a vasúti átjáróig. Emellett döntöttek arról is, hogy a kerékpárút kialakításának a lehetőségét vizsgálják meg.

 

4 millió forint visszatérítendő támogatást nyújt az önkormányzat a Patkós Irma Művészeti Iskola részére, az Erasmus programban történő részvétel biztosítása érdekében.

 

Forgalom sebességet csillapító útelem, vagyis fekvőrendőr telepítését szavazták meg a Kazinczy utcában, a református iskolába érkező gyerekek és szüleik védelme érdekében.

 

A Képviselő-testületi ülés döntéseiről bővebben a www.cegled.asp.lgov.hu oldalon tájékozódhat.

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk