Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Hazugságok hálójában

2022.04.03. 18:15 Rovat: Kékfény | Forrás: www.cegled.hu
Hazugságok hálójában

A ceglédi rendőrök befejezték annak a 37 éves nőnek az ügyét, aki a gyanú szerint egy magyar zenekar dalszövegírójának adva ki magát milliókkal vert át egy pénzügyi tanácsadót. Mire kiderült, se zenekar, se szerződés, se munkadíj, 11 millió forintja bánta.

 

(Fotó: Szokolai Attila/A kép illusztráció)

Egy csemői férfi tett feljelentést a rendőrségen 2020 decemberében, mivel átverték. Állítása szerint egy interneten megismert nő arra kérte fel, hogy egy magyar zenekarnak készítsen egy ismertséget növelő és gazdasági hasznot hozó anyagot. A nő a zenekar dalszövegírójaként és zeneszerzőjeként mutatkozott be, ám később vált világossá, szövegben tényleg megnyerő, de a zenekarhoz az égvilágon semmi köze. Megállapodtak 9 millió forintos munkadíjban, a szerződés nem foglalták írásba, csak szóban egyeztek meg arról is, hogy a kért anyag középpontjában álló filmterv megvalósítása után annak költségvetéséből részesül majd a tanácsadó.

 

A nő hónapokon keresztül hitegette áldozatát, többször kért a film előkészületeire hivatkozva további előlegeket, kölcsönöket, sőt, egy állítólagos betegsége kezelésének költségeit is megfinanszíroztatta a férfivel. Cserébe igyekezett megnyugtatni, hogy több befolyásos és a zenei-, illetve filmiparban ismert emberrel már egyezkedett, a film elkészítése sínen van. Az abonyi nő 11.256.000 forinttal károsította meg a férfit, mire kiderült, se megbízás, se projekt, csak a pénz ment el.

 

A ceglédi nyomozók minden bizonyítékot beszereztek, az összes tanút felkutatták és kihallgatták, majd 2021. május 25-én délelőtt jelentős kárt okozó csalás bűntettével meggyanúsították az abonyi nőt.

 

A 37 éves nő a terhére rótt bűncselekményt tagadta, a gyanúsítás ellen panaszt nem tett. Ő homlokegyenest máshogy emlékezett a történtekre. Állította, először ő adott kölcsön 4 millió forintot a férfinek, melyet részletekben törlesztett neki vissza. Aztán valóban kért kölcsön a férfitől, amivel valóban tartozik neki, de az csak 3 millió forint.

 

Vallomásával a nyomozókat is megpróbálta megvezetni mindenféle kitalált történetekkel, halott családtagjától örökölt, számláján elhelyezett nagyobb vagyonnal, ám mindegyikről kiderítették, hogy nem igaz. Számlaegyenlege csak akkor nem volt mínuszban, amikor a családtámogatási ellátás megérkezett rá. Vagyona nincs, se ingatlana, se ingósága.

 

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 37 éves nővel szemben folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

 

(police.hu)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk