Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Rács mögött

2022.01.07. 12:15 Rovat: Kékfény | Forrás: www.cegled.hu
Rács mögött

Jó ideje, sorra követte el bűncselekményeket egy 50 éves abonyi férfi. Mára letartóztatásban van.

 

(Fotó: police.hu)

Abony város lakosságának kedélyeit sorozatos lopások borzolták 2020 nyarán. Lakásokba, élelmiszerboltba surrantak vagy éppen törtek be, mindent vittek amiben értéket láttak. 

 

A ceglédi nyomozók az abonyi rendőrökkel vállvetve minden bejelentésre reagáltak, folyamatos volt az adatok, nyomok, információk gyűjtése. A bűncselekménysorozattal kapcsolatba hozott 50 éves K. Zoltán, nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, korábban is követett el hasonló jellegű bűncselekményeket. A helyi rendőrők a férfi elfogásáig meg nem álltak, a kezén 2020. október 14-én kattant a bilincs, őrizetbe vették. Akkoriban hat bűncselekménnyel hozták összefüggésbe, kiderült, hogy bűnös tevékenységét a  44 éves H. Norberttel és egykori élettársával, a 43 éves G. Évával követte el.

 

A bíróság K. Zoltán bűnügyi felügyeletét rendelte el, megadva neki a lehetőséget, hogy munkába járjon, társaival szemben lopás vétségének és lopás bűntette kísérletének gyanúja miatt indított nyomozást a Ceglédi Rendőrkapitányság.

 

A férfi fittyet hányt a körülményekre, a jobb élet reményében nem a munkát, inkább az számára egyszerűbbnek tűnő utat választotta, további lopásokból akarta fenntartani magát. A nyomozás adatai szerint 2021 decemberében Abony egyik csendes kisutcájában egy kocsit tört fel, amiből több százezer forintot zsákmányolt, másik alkalommal egy lakatlan családi házba tört be, ahonnan két bödön zsírt, különféle élelmiszereket és gázpalackokat lopott. A rendőrök rajtaütöttek, elfogták és előállították.

 

K. Zoltán kihallgatásán a gyanúsítás ellen panasszal élt, a terhére rótt bűncselekményeket nem ismerte be és vallomást sem tett. Az azóta letartóztatott férfival szemben több rendbeli lopás bűntettének, valamint többrendbeli lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság.

 

(police.hu)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk