Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Hogyan lehet 3 nap alatt stabil, rögzített fogpótlásom? (X)

2021.08.09. 11:25 Rovat: Gazdaság
Hogyan lehet 3 nap alatt stabil, rögzített fogpótlásom? (X)

A fogatlanság és az azzal kapcsolatos műfogsor problémák népbetegségnek számítanak. 65 éven felüliek fogatlanságának az Egészségügyi Világszervezet ajánlásai szerint 25% alatt kellene lennie. Magyarországon ez 50% feletti!

Sokan használnak műfogsort és nap mint nap szenvednek a viselésével járó kellemetlenségek miatt. A problémákat megoldhatná a fogászati implantátumok beültetése, ám sokan félnek a hosszas és költséges fogászati kezelésektől.

No, de mi a megoldás?

Az implantáció szóról a legtöbb embernek - így talán Önnek is - a hagyományos implantálás, a fogbeültetés jut eszébe. Ez a kezelés jó megoldást kínál a fogak pótlására, de gyakran hosszú hónapokra húzódik el. Sokszor a leépült állcsontot pótolni kell költséges csontbeültetéssel is annak érdekében, hogy beültethető legyen a fogsort rögzítő implantátum.

Van azonban már egy olyan speciális implantációs eljárás is, amelynél nincs szükség csontpótlásra és az új fogpótlás is azonnal szájba helyezhető általa.

Ennél az eljárásnál speciális méretű és formájú, azonnal terhelhető implantátumokat használnak. Így pár napra csökken az implantációs fogpótlás elkészítése hosszú hónapok, akár évek helyett. Az implantátumok kifejezetten az azonnali terhelésre lettek kifejlesztve.

 

A REFORM DENTÁLPRAXIS implantológusai minden kérdésünkre megadták a választ a témában.

Ez lehet a probléma a hagyományos implantációs eljárásokkal:

A hagyományos, kétfázisú implantátum alapja a műgyökér, erre kerül a felépítmény, majd a fogpótlás, általában korona, illetve híd.

A napjainkban széles körben elterjedt 2 részes implantátumokat nem szokták a beültetés után azonnal terhelni, azaz a fogpótlást ráépíteni.

Amennyiben hiányzik a megfelelő csontállomány, a hagyományos műgyökereket (műgyökér = implantátum) csontpótlást követően, több hónapos várakozás után ültetik be. A fogpótlás elkészültére legkevesebb 4 hónapot kell várni, de ha csontpótlásra is szükség van, akkor a gyógyulási idő könnyen lehet összesen akár 10 hónap is.

 

Miben más az azonnal terhelhető implantátum

Az azonnal terhelhető implantátumok esetében a technológia a baleseti sebészetben is régóta alkalmazott azonnali terhelés módszerére épül. Ez teszi lehetővé, hogy a titán műgyökerek elbírják (a rágófunkcióból adódó) rájuk nehezedő terhelést, már 3 nappal a beültetés után. Ennél az eljárásnál speciális implantátumokat használ a kezelést végző fogorvos.

 

 Hogyan lehet 3 nap alatt stabil, rögzített fogpótlásom?

 

Míg a hagyományos implantátumokat a korábbi saját fogak gyökerének a helyére kell beültetni, addig ezek az implantátumok kicsit mélyebbre lesznek behelyezve az állcsontokba."- mondja a REFORM DENTÁL vezető implantológusa.

 

AZONNAL TERHELHETŐ KEZELÉSEK INFORMÁCIÓS VONALA: 06 1 445 0770

 

Az a csontterület, ahol korábban a foggyökerek rögzültek gyakran leépül, ezért a hagyományos implantátumok beültetéséhez ilyenkor csontpótlásra és hosszas várakozásra van szükség a gyógyulási idő miatt.

Ilyen esetekben a hagyományos csontpótlási eljárás helyett alkalmazhatók az azonnal terhelhető implantátumok, melyek mélyebbre, az arccsontok vázát képező csontalapba kerülnek beültetésre. Így ezek az implantátumok rendkívül stabilan rögzülnek. Azért nincs szükség csontpótlásra, mert az állcsontok úgynevezett kompakt alapjába kerül be az implantátum, mely soha nem épül le.

Így ennél az eljárásnál a fogpótlás az implantáció után azonnal szájba helyezhető!

 

TÖBBET SZERETNE TUDNI AZ ELJÁRÁSRÓL? KÉRJÜK KATTINTSON IDE: https://reformdental.hu/

 

Rendkívüli az azonnal terhelhető fogpótlás! No, de miért is?

Azért rendkívüli, mert ez a speciális svájci gyártmányú implantátum azonnal terhelhető, akár foghúzás után közvetlenül beültethető és rögtön rá lehet (és rá is kell) építeni a rögzített fogpótlást. Sőt, olyan vékony állcsontba is kerülhet, amelyik nem alkalmas hagyományos implantátum befogadására.

Az eljárásnak köszönhetően teljes értékű fogpótlást kaphat már 3 nappal a speciális implantátumok beültetését követően, nincs szükség hosszas várakozásra.

 

Tényleg 3 nap után terhelhető? Igen!

A behelyezett implantátumokra néhány napon belül rá kell ragasztani a rögzített fogpótlást (a hídpótlást), amely egyebek mellett az implantátumok egymáshoz sínezését is biztosítja. Rágáskor a rágóerő szétoszlik az egymással is összekötött implantátumok között.

"Az elv hasonló, mint a baleseti sebészetben, amikor a csonttörés után a sínekkel és csavarokkal rögzített törött végtagokat szinte azonnal használni és terhelni kell"- emeli ki a REFORM DENTÁL implantológusa.

 

Azonnal terhelhető fogpótlással így változik az élete:

  • Nem kell kivehető műfogsort viselnie, magabiztosabb lesz.
  • Búcsút mondhat rossz fogainak, de nem marad fog nélkül 2-3 napnál hosszabb időre.
  • Újra bátran ehet, beszélhet, mosolyoghat.
  • Elkerülheti a mozgó, lötyögő műfogsorral járó kellemetlenségeket.
  • A rossz fogakkal, a fogatlansággal kapcsolatos gondoknak is egy csapásra vége.
  • Azonnal visszakapja a rágás képességét.
  • Nem kell csontpótlásra költeni, hosszasan várakoznia a gyógyulásra.

 

 Hogyan lehet 3 nap alatt stabil, rögzített fogpótlásom?

 

Miért jobb Önnek, ha a fogpótlás nem kivehető, hanem RÖGZÍTETT?

A hagyományos kivehető műfogsor elkészítése nem tart hosszú hónapokig. Általában az árát tekintve is kedvező.

De sok minden lehet, amitől Ön idegenkedhet, amivel egyszerűen nem tud megbarátkozni.

A protézis billeghet, mozoghat, emiatt Ön zavarban lehet, kellemetlen helyzetekbe sodródhat. Ha a protézis nem megfelelően rögzül, akkor jönnek a kellemetlen pillanatok: az eltakart száj, a szégyenlős nevetés, váratlanul kieső fogsor.

A fentiekkel szemben az azonnal terhelhető implantátumokra épített fogpótlás rögzített, nem kivehető, mely egy speciális fogbeültetési technológia segítségével már 3 nap alatt elkészülhet.

 

 

TÖBBET SZERETNE TUDNI AZ ELJÁRÁSRÓL? KÉRJÜK KATTINTSON IDE: https://reformdental.hu/

 

Mit érdemes tudni még az azonnal terhelhető implantátumok gyártóiról?

  • Nemzetközi szabadalom és megbízható gyártó áll a technológia mögött.

Az implantátumok nemzetközi szabadalommal védett gyártmányok, speciális, szövetbarát titánból készült műgyökerek. A legmagasabb nemzetközi minőségi elvárásoknak is megfelelnek.

  • Százezrek ismerik és használják világszerte.

A svájci gyártó az azonnal terhelhető fogpótlások szakértője. Több mint 50 éves gyártói tapasztalat áll az implantátumok mögött, ez idő alatt 50 országban 1 millió feletti implantátumot adtak el, melyek több százezer páciens életét varázsolták könnyebbé.

 

5 + 1 érv amiért érdemes azonnal terhelhető implantátumokat választani:

1.) 3 nap alatt elkészül!

Az implantátumokra 3 napon belül ráépíthető a hídpótlás.

2.) Vékony állcsontnál is alkalmazható!

Ez a módszer olyan esetekben is alkalmazható, amikor hagyományos implantátumokat nem lehet beültetni a csont leépülése miatt.

3.) Nincs szükség csontpótlásra!

4.) A beavatkozás nem jár komoly fájdalommal!

Az implantáció helyi érzéstelenítésben zajlik. Az eljárás utóhatásai is mérsékeltek, a regenerálódás általában gyors.

5.) Az íny felvágása nélkül is elvégezhető!

Az esetek többségében ezeknek az implantátumoknak a beültetéséhez nem kell felvágni az ínyt, így elmarad a másnapi arcduzzanat.

+ 1 érv: A módszer a tapasztalatok szerint a páciensek 96%-ánál alkalmazható!

Ez már kiderül a kezelést megelőző konzultációs vizsgálatokon.

 

"Azok számára tehát, akik félnek a hosszadalmas és költséges csontpótlással járó kezelésektől az a jó hírünk, hogy van megoldás ennek a procedúrának az elkerülésére. Az eredmény a gyönyörű, stabil fogsor, mellyel öröm az élet!"- mondja a REFORM DENTÁL vezető implantológusa.

 

AZONNAL TERHELHETŐ KEZELÉSEK INFORMÁCIÓS VONALA: 06 1 445 0770

 

 Hogyan lehet 3 nap alatt stabil, rögzített fogpótlásom? (X)

Értékelés: 5/1

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk