Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Olimpikonok a kirakatban

2021.07.26. 14:15 Rovat: Sport | Forrás: www.cegled.hu
Olimpikonok a kirakatban

A mai napon veszi kezdetét a Tokióban megrendezésre kerülő olimpia - ebből az alkalomból helyezték ki a ceglédi kötődésű olimpikonok képeit, egy-egy kupát, valamint eredményeiket a Városi Könyvtár kirakatában, továbbá egy molinóval is megemlékeznek az eseményről.

 

(Fotó: Szokolai Attila)

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

A mostani ceglédi küldöttség a legnagyobb városunk történelmében. Helsinkiben ugyan 5 ceglédi kötődésű sportolónk volt, de egy birkózó megbetegedett és nem tudott részt venni a játékokon. Most 6 Ceglédhez szorosan kötődő sportoló: Lőrincz Viktor, Lőrincz Tamás, Jansik Szilárd, Pásztor Mátyás, Ungvári Attila és Özbas Szofi szerepel a játékokon. Illetve Háfra Noémi kézilabdázó, aki Cegléden született - tájékoztatta a sajtó képviselőit Kőházi Ádám sportkoordinátor a ma délelőtt megtartott sajtótájékoztatón. "Szerettünk volna méltóképpen megemlékezni erről az eseményről, ezért az önkormányzat egy 6 méter széles, 1.40 m magas molinót helyezett ki a Rákóczi úton a 6 városunkhoz szorosan kötődő sportoló fényképével." - mondta el a sportkoordinátor.

 

 

Magyar László a Ceglédi Sportmúzeum vezetője pedig a Városi Könyvtár kirakatában helyezett ki egy-egy nagy méretű fotót, egy-egy kupát a 6 sportolóról, kiírva legfontosabb eredményeiket. "Azt szeretnénk reprezentálni a múzeum keretén belül és négyévente az olimpiák időszakában, hogy figyeljenek oda jobban az emberek, keltsen nagyobb figyelmet a példaképeknek a szereplése és benne a ceglédi tehetségek bemutatkozása az olimpiai keretben. Hiszen hosszú évtizedekre vezethető vissza a ceglédi élsportnak a fellépése a játékokon." - fogalmazott Magyar László. Hozzátette: bizakodnak abban, hogy a gazdag ceglédi sporttörténelem még inkább erősödik az elkövetkező két hét alatt, hiszen sportolóink között éremesélyesek vannak.

 

Elhangzott: a Ceglédi Sportolók Tokióban Facebook oldalon minden fontos információ megtalálható a ceglédi kötődésű sportolók szerepléséről. Szintén itt tekinthető meg dr. Csáky András polgármester videós üzenete is, melyet a sportolóknak juttattak el indulásuk előtt.

 

A város önkormányzata méltóképpen szeretné majd fogadni is a sportolókat, melyről később adnak tájékoztatást.

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk