Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Cegléd ingatlanpiaci árai a harmadik hullám alatt

2021.06.30. 15:11 Rovat: Gazdaság
Cegléd ingatlanpiaci árai a harmadik hullám alatt

Az Ingatlannet.hu korábban már beszámolt arról, hogy a koronavírus első és második hulláma alatt csökkentek az ingatlanpiaci árak Cegléden. Jelen elemzésükben a vírus harmadik hullámának időszakát vizsgálták meg. Vajon városunkban tovább estek a négyzetméter árak vagy inkább ellentétes irányt véve ismét drágulni kezdtek?

5 hónap alatt alig változtak az árak

 

Az idei év első 5 hónapját tekintve nem változtak érdemben az átlagos négyzetméter árak Cegléden, kivéve a panellakásokat. Ez utóbbi ingatlantípusokat változatos kínálati árak jellemezték az idén. Januárban átlag 360 ezer Ft/nm-ről indultak, majd februárban kicsit olcsóbbá váltak, aztán márciusban egészen 400 ezer Ft/nm felé emelkedtek, májusban pedig visszatértek az év eleji árszintre.

 

Cegléden az eladó házak és téglalakások is ugyanazon átlagos négyzetméter áron kerültek a piacra májusban, mint januárban. Esetükben viszont a koronavírus harmadik hulláma nem növelte és nem is csökkentette túlzottan az átlagárakat. Így mondhatni januártól májusig ugyanazon az árszínvonalon kínálták eladásra a ceglédi házakat és téglalakásokat is. A házak persze mindvégig jóval olcsóbb átlagáron kerültek meghirdetésre: a téglaépítésű lakások 430 ezer forintos átlagos négyzetméter árához képest a családi házaké 200 ezer forinttal alacsonyabb.

 

Cegléd ingatlanpiaci árai a harmadik hullám alatt

 

Máshol is csak stagnálás volt?

 

Az Ingatlannet.hu megvizsgálta a Ceglédhez két legközelebbi megyeszékhely, Szolnok és Kecskemét ingatlanpiaci árának idei évi változását is. Január óta ezen nagyvárosokban sem változtak érdemlegesen a lakóingatlanok átlagos négyzetméter árai?

 

Szolnokon és Kecskeméten is 10% alatti volt minden egyes ingatlantípus árváltozásának a mértéke, már ha volt változás. Ugyanis például Szolnokon csak a panelek lettek átlag 9%-kal drágábbak, a másik két ingatlantípus januári átlagára megegyezett a májusival. Kecskeméten pedig az eladó családi házak és a panellakások átlagos négyzetméter ára emelkedett 3-4%-kal, míg a téglalakásoké nem változott semelyik irányba sem.

 

Cegléd ingatlanpiaci árai a harmadik hullám alatt

 

Nemcsak a négyzetméter árak nem emelkedhetnek

 

Az Építőipar 2021 konferencián terítékre kerültek az építőipari anyagárak. Örülhetnek a kivitelezők és építtetők, mivel az előadó szakértők elmondása szerint már júniusban megállhat az alapanyagok áremelkedése. Ehhez elsősorban arra van szükség, hogy megszűnjön az anyaghiány. Úgy tűnik már be is indult az ide vezető folyamat, ugyanis ahogy egyre több pont kerül kipipálásra a kivitelezés során, párhuzamosan csökken az ezekhez fűződő anyagok iránti kereslet.

 

Azért nem minden drágult, de ami igen, az most már olcsóbb lehet. Ide tartozik például az acél és a polisztirol. A munkafolyamatok tekintetében pedig többek között a burkolási négyzetméter árak lehetnek alacsonyabbak. Tehát a közeljövőben az elmúlt hónapok kiszámíthatatlan változásának stabilizálódására számíthatunk az építőiparban.

Értékelés: 4/1

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk