Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Kérdések és válaszok a kórház oltópontjának működéséről

2021.02.28. 12:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Fotó: Kisfaludi István

Kérdések és válaszok a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet oltópontjának működéséről címmel adott közzé ismertetőt a kórház közösségi oldalán, melyet alább olvashatnak.

Ki értesít a védőoltásról?
 
A regisztrált pácienseket a háziorvos értesíti és egyeztet velük az oltás pontos időpontjáról, helyszínéről. Ilyen helyszín a kórházi oltópont.
 
A kórházi oltóponton kapom meg a vakcinát. Hova érkezzek?
 
A Kórház Törteli út 1-3. telephelyén a Vérellátó Épületében várjuk. Itt útbaigazítjuk arról, hogy mely oltóhelyiségben kapja meg a védőoltást.
 
Milyen időpontban érkezzek meg?
 
A háziorvos értesíti Önt, hogy mely konkrét időpontban kapja meg a védőoltást. Erre az időpontra várjuk! Téves információ, hogy fél órával előbb kell megjelenni, hiszen ez esetben fél órával korábbra adnánk az időpontot. Kérjük, hogy az oltópontra csak az előre megadott időpontban szíveskedjenek megérkezni.
 
Milyen dokumentumokat vigyek magammal?
 
Személyazonosító iratait (személyi igazolvány, lakcím kártya) és TAJ-kártyáját. A kitöltött beleegyező nyilatkozatot. (A nyilatkozat egy oltásra szól, így a második oltásra új nyilatkozatot kell kitölteni és benyújtani.) A belegyező nyilatkozat letölthető az alábbi linkről:
 
Közbejött valami, nem jó az időpont. Mit tegyek?
 
Kérjük, minden esetben szóljon, hogy nem tud jönni a megadott időpontban. Egyeztessen új időpontot a következő telefonszámon: 06-53-310-011/322
 
Mi a teendőm a védőoltás előtt?
 
A védőoltás előtt - a szokásos napi ritmusának megfelelően - étkezzen és fogyasszon folyadékot, szokásos gyógyszereit vegye be! Lehetőleg olyan ruházatban érkezzen, amelyben könnyen szabaddá tudja tenni a felkarját.
 
Mikor mehetek a második védőoltásra?
 
Az első védőoltás során munkatársaink megadják a második védőoltás időpontját, mely szerepel az oltási kártyáján és az ambuláns lapon is. Az oltási kártyát a második vakcina beadásakor az oltandó személynek magával kell hoznia, mert a második védőoltást is ebbe jegyezzük be. A második vakcina beadása előtt ismét szükséges hozzájáruló nyilatkozat kitöltése.
 
Meddig tart a védőoltás utáni betegmegfigyelés?
 
A védőoltás beadása után 30 perces betegmegfigyelés szükséges! Kérjük, hogy az oltóhelyiséget csak az oltási igazolás átvétele után hagyják el.
 
Kérjük, tartsák be az előírt higiénés szabályokat, viseljenek orrot-szájat egyaránt elfedő maszkot, tartsák meg az egymás közötti 1,5 méteres távolságot.
 
Belépéskor használják a kihelyezett kézfertőtlenítőt!
 
Együttműködésüket köszönjük!
 
Értékelés: 5/1

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk