Ceglédinfo

Hír, program

Nem elégedetlen az elmúlt hónap eseményeivel

2020.11.30. 10:15 Rovat: Sport | Forrás: www.cegled.hu
Fotók: judoinfo.hu

Egy hónap alatt négy világversenyen egy ezüstérmet nyert a 100 kilogrammosok között a tizenkilenc éves Vég Zsombor, aki - noha nem elégedetlen az elmúlt hetekben történtekkel - beismeri, néhány viadal jobban is sikerülhetett volna. Az Utanpotlassport cikke.

Fárasztó heteket tudhat maga mögött a Ceglédi VSE judoszakosztályának ifjúsági olimpiai bronzérmes sportolója, Vég Zsombor. A 100 kilogrammosok mezőnyében küzdő judós egy hónap alatt a budapesti olimpiai kvalifikációs Grand Slam-verseny mellett Prágában a felnőtt Európa-bajnokságon és Porecben az U23-as és a junior Eb-n is járt. Kiemelkedő eredményt viszont "csak" az U23-asok között ért el, a dobogó második fokáig jutott.

"Az azt megelőző junior kontinensviadalon nem voltam ott fejben, ehhez hasonló nagyon ritkán fordul elő velem. Felmentem a tatamira, és egyszerűen képtelen voltam minőségben átszellemülni a mérkőzésre. Pedig mindkét legyőzőmet, a román Eduard Serbant és az azeri Adil Karimlit is többször megvertem már korábban. Kár, hogy végül csak a hetedik helyen zártam. Ugyanakkor ez a pofon is kellett ahhoz, hogy néhány nappal később az U23-asok mezőnyében észhez kapjak. Jól éreztem magam, folyamatosan hajtottam, viszonylag kockázatos judót alkalmaztam."

A döntőben remekül kezdett Zsombor a háromszoros felnőtt dán bajnok Mathias Madsen ellen: gyönyörű vazari értékű dobást hajtott végre. Egy perccel később azonban a rivális egyenlített, és állásba visszatérve rögvest nekiugrott a magyarnak, majd még egyszer megcsinálta ugyanazt az akciót, amely így összességében ippont, egyben Európa-bajnoki címet ért neki.

"A földre kerültünk, amikor eldobtam. Ki akartam szabadítani a lábamat, és a bokám nagyot pattant. Alig bírtam ráállni. Azt hiszem, észrevette a problémát, rögtön kihasználta. Mérges vagyok emiatt, hiszen úgy érzem, kezemben volt a meccs."Nem mondhatni, hogy a sorsolás kedvezett Prágában, a felnőtt Európa-bajnokságon Vég Zsombornak; a franciák háromszoros Grand Prix-győztes kiválóságától, a világranglistán tizenkettedik Alexandre Iddirtől kapott ki vazari értékű akcióval.

"Jó formában voltam, keményen odaálltam. Azt éreztem, fölényben vagyok, bírtam volna még, ő pedig teljesen szétesett. A két akciójából az egyik sajnos sikeres volt, és erre nem tudtam válaszolni. Ez a meccs is jó mutatta, bele kell szoknom még a felnőttmezőnybe; taktikában győzött le. Az edzőm, Bíró Tamás azt mondta, ha az utánpótlás Európa-bajnokságokon is így küzdök, sokkal szebben csillogó érmekkel térhettem volna haza. Noha eredményben a Grand Slam-verseny sem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna, összességében nem vagyok elégedetlen az elmúlt egy hónappal, elvégre értékes második helyet szereztem Horvátországban. Bízom abban, hogy rendeznek viadalokat jövőre, és ennél is szebb sikereket érhetek el."

 

Forrás: judoinfo.hu/Utánpotlassport.hu

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Hirdetésszervezés

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk