Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Kezdődik a felüljáró felújítása - 30 napig terelőutakon lehet közlekedni

2020.10.21. 10:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Kezdődik a felüljáró felújítása - 30 napig terelőutakon lehet közlekedni

A Magyar Közút Zrt. október második felében kezdi el a Jászberényi úti felüljáró felújítását. A munkák során burkolatfelújítást és pályaszerkezet cserét végeznek a felüljáró fel-és levezető töltésén, körülbelül 500 méter hosszúságban. A kivitelezés 30 napig tart, erre az időre a felüljárót teljes szélességében lezárják, az alábbi terelőutakon lehet majd közlekedni:

1. Széchenyi u.- Külső Kátai út - Ipartelepi út/M4 melletti 1. sz. szervizút.
2. Malomtószél - Külső Kátai út - Ipartelepi út/M4 melletti 1. sz. szervizút.
3. Ipartelepi úton és a Malomtó szélen súlykorlátozást vezetnek be, 7,5 tonna feletti nehéz gépjárművek behajtása ezekre az utakra csak célforgalommal lesz engedélyezett.
4. A polgármester kérte a Magyar Közutat, hogy a gyalogos és kerékpáros forgalmat a felújítás alatt engedjék zavartalanul a felüljárón, valamint azt is kérte a MÁV illetékesénél, hogy vizsgálják felül miért kell a Külső Kátai úton található sorompónál aránytalanul sokat várakozni.

A terelés következtében feltehetően menetidő meghosszabbodással kell számolni, akár csúcsidőn kívül is!

Az előző városvezetés még 2017-ben nyert pályázaton közel 300 millió forintot a Malomtó széli körforgalom és az Ipartelepi út között, kerékpárút építésére. A felüljáró útburkolatának felújítása előfeltétele a kerékpárút építésének. A kerékpárút kivitelezése a tervek szerint még ez év végén, de legkésőbb jövő tavasszal kezdődhet el az Infineontól a Malomtó széli körforgalomig haladva az alábbiak szerint: Infineonnál gyalogos átkelőhelyet alakítanak ki.

Az Infineon és a Kosárhegyi út között a városba érkezve jobb oldalon elválasztott gyalog és kerékpárút lesz. A Kosárhegyi út és Méhész utca között (Renault szalonnál) gyalogos átkelőhely és kerékpáros átvezetés lesz a bal oldalra. A Kosárhegyi út és a Malomtó széli körfogalom között a városba érkezve a bal oldalon egyirányú kerékpárút lesz, a jobb oldalon pedig kerékpáros nyomvonalat festenek fel a meglévő járda mellé.

(Fotó: Kisfaludi István)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk