Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

"…a karaván halad!" - Polgármesteri tájékoztatás

2020.08.27. 18:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Fotó: Dr. Csáky András polgármester facebook

"Kedves Ceglédiek!, Hölgyeim és Uraim! Nehéz, vészterhes hónapokat hagytunk magunk mögött és az előttünk álló időszak is sok bizonytalanságot ígér. Mindezek ellenére a korábban megkezdett beruházások megvalósítása folyamatban van. Ezek közül néhányról szeretnék most számot adni:" - kezdi közösségi oldalán adott tájékoztatását dr. Csáky András polgármester.

• Tesztüzemben az alkonykapcsolós közvilágítás: közel egyéves előkészítő munka után alkonykapcsolós közvilágítás működik a városban. Jelenleg az új rendszer tesztelése és finombeállítása zajlik, ezért előfordulhat, hogy a lámpák még nem a megfelelő időszakban kapcsolnak. Amennyiben észrevételük lenne a beállítással kapcsolatban (korán vagy későn kapcsol be a rendszer) jelezzék azt felénk. Köszönöm a környező 6 település polgármesterének pozitív hozzáállását, ugyanis az átállást csak együtt lehetett megvalósítani. Reményeim szerint legkésőbb a jövő héten a Kölcsey tér közvilágításának problémája is megoldódik.

• Jó ütemben halad a mozi tetőzetének felújítása. Néhány héten belül elkészül a cserép borítás és reményeim szerint ezzel megszűnik az állandó beázás mely a már korábban elvégzett energetikai felújítást rongálta. Az eltávolított pala veszélyeshulladék lerakó helyre kerül elszállításra.

• Átadták a forgalomnak a Puskaporos utcát és nemsokára a Pesti úti kerékpár utat is birtokba vehetik az biciklivel közlekedők. A Külső-Kátai úti kerékpár út átadásának határideje szeptember vége. Megvallom őszintén, kétségeim vannak, hogy a kivitelező tartani tudja a határidőt.

• Aláírásra került a felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményének felújítására, fejlesztésére szolgáló beruházás kivitelezési szerződése. A város korábbi pályázat révén 280 millió forint támogatást kapott erre. A beruházás keretében az alábbi létesítmények építése és felújítása valósul meg:
-Malomtó széli árokrendszer rekonstrukciója, esés növelése, becsatlakozó utcák bekötése, "Tesco tározó tó" kotrása;
-Szűcs telep "C2"-es elvezetőjének rekonstrukciója, becsatlakozó utcák bekötése
-Mező utca csapadékvíz elvezetésének javítása
-Cigányszéki főcsatorna kotrása
A kivitelezési megkezdésének időpontja 2020. szeptember
A kivitelezés tervezett befejezési időpontja: 2021. ősze.

Egyenlőre ennyit. Bárkinek kérdése, javaslata van (bármivel kapcsolatban) azt lehetőleg a polgarmester@cegledph.hu e-mail címen juttassa el hozzám. Vigyázzanak magukra, vigyázzanak egymásra.
 
Barátsággal köszöntök mindenkit: Csáky András polgármester"
Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk