Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Pacsirtaszót hallok megint

2020.07.28. 20:02 Rovat: Gazdaság
Pacsirtaszót hallok megint

Képzeljenek el egy ideális péntek estét: kellemes társaságban, egy hangulatos helyen, ahol lágy zene szól és társaságuk tagjai humoros történetekkel szórakoztatják egymást. Mindenkinek ideálisan telik az estéje, hiszen napok óta várták ezt az eseményt. Ám valami mégsem tökéletes. Ön, mintha nem értene meg mindent - udvariasan mosolyog, amikor a többiek hangosan felnevetnek, de mosolya nem őszinte. Valamiről lemaradt. És ez már nem az első eset. Mi lehet a baj?

 

Karolin problémája is hasonlóan kezdődött: már évekkel nyugdíjba vonulása előtt is nehezen értette meg családtagjait, elsősorban férje beszéde folyt össze. Úgy vélte, a gondot az évek óta, munkája során használt fülhallgató okozta. Hallásproblémái miatt egy idő után már csak félrevonultan ült a nagy családi beszélgetések alkalmával, mert a hallott szöveg érthetetlen masszává vált számára, de az egyéni beszélgetések során is sokszor vissza kellett kérdeznie. Gyermekei hívták fel először figyelmét arra, hogy problémájával érdemes lenne  szakemberhez fordulnia. A történet főszereplője ma hallókészüléket hord, amellyel egyaránt képes bekapcsolódni a beszélgetésekbe, de a kulturális előadásokat is élvezettel hallgatja. Ahogy stílusosan fogalmaz: "Pacsirtaszót hallok megint…"

 

Sokan stigmaként élik meg a segédeszközök használatát, pedig segítségükkel egy jobb életminőség érhető el. Gondoljunk arra, hogy ma Magyarországon mennyi ember él szemüveggel - ráadásul életvezetésünk hatására ez a szám vélhetőleg folyamatosan növekedni is fog. Miért kellene szégyellni?

 

Amennyiben valakinek a hallása romlik, szintén érdemes eszközzel korrigálni azt, hiszen életminőségünk fenntartásához, a környezetünkkel való kapcsolatfenntartáshoz szintén elengedhetetlen eme érzékszervünk használata. A korrekció hiánya az egyént mind szociálisan, mint mentálisan negatívan érinti, hiszen a magárahagyottság érzése lehet úrrá rajta, ezért fontos a problémák mielőbbi feltárása és kezelése.

 

- Amennyiben Önnek vagy hozzátartozójának nehézséget okoz a beszélgetésekben történő aktív részvétel, mert nem érti, vagy gyakran félreérti... 

- Ha hozzátartozója a normál beszédhangot halknak érzi, míg a hangosabbat már kiabálásnak... 

- Ha szeretné újra örömét lelni a beszélgetésekben, előadásokban, de eddig nem tudta mi a teendő... 

Keressen minket bizalommal és kérjen időpontot a Med-Hom halláscentrumban egy ingyenes* hallásvizsgálatra! 

Elérhetőség:
Med-Hom Bt.
Cegléd, Ady Endre utca 20.
telefon: 06 53 310 176


Cegléd, Múzeum utca 1. (Kossuth Ferenc utca felől)
telefon: 06 53 310 132

 

Hogy újra kitáruljon a világ!

 

 

(*Ingyenes a hallásvizsgálat, amennyiben hallókészülék rendelés követi.)

Értékelés: 5/4

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk