Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Elkerülhetetlen volt a formahanyatlás

2020.06.29. 10:15 Rovat: Sport | Forrás: www.cegled.hu
Fotó: judoinfo.hu

Az Utanpotlassport munkatársa az ifjúsági férfi judoválogatott vezetőedzőjével, Bíró Norberttel beszélgetett arról, miért nem kezdhették meg a keretedzéseket, emellett szóba került a versenyzők állapota és a tervezett felkészülési program is.

Óvatosan, lassan kezd visszaállni a hazai sportélet a korábban megszokott menetrendbe. Bizonyíték erre az is, hogy több sportágban megkezdtődtek a válogatottedzések. A judósok azonban még várnak.

"Sok olyan klub van, amelyben nem rajtolhattak egyből a tréningek, ilyen például a miénk, a Ceglédi VSE judoszakosztálya is, amelyben a létesítmény-fenntartó néhány hétig nem adott engedélyt a foglalkozások elindítására. Nem voltunk egyedül ezzel a problémával, szóval az elsődleges cél az, hogy mindenki a saját csapatába szokjon vissza, aztán jöhetnek a válogatott keretedzések. A sérülések elkerülése vagy azok kockázatának lecsökkentése érdekében előbb állapotfelmérést kell készítenünk, ezt követően lehet megpróbálni visszaszokni a régi kerékvágásba" − vélekedik  Bíró Norbert.

De vajon minden esetben kalkulálnak formahanyatlással?

"Függetlenül attól elkerülhetetlen ez a probléma, hogy ki, miként oldotta meg a felkészülést a karanténidőszakban. Ennek oka egyszerű: nem ugyanolyan otthon dolgozni, mint amikor ott áll mellettünk az edző. A tréningek hangulata is egészen más, ha azok csoportban zajlanak. Az utóbbi hónapokban elvégzett gyakorlatok mennyisége mellett számos tényezőn múlik a fiatalok jelenlegi állapota: a kényszerpihenőt megelőző edzettségi szintjük, a képzettségük, a tapasztalatuk egyaránt befolyásol. Végig nyomonkövettük, mit csinálnak az ifjak, és elmondhatom, a várakozásoknak megfelelő szinten van mindenki. Biztos vagyok abban, hogy az előttünk álló idő elegendő lesz arra, hogy visszanyerjék a régi formát."

Feltehetően igaza van a mesternek, az erőpróbák ugyanis jó esetben is csak szeptemberben rajtolhatnak.

"Az ifiválogatott július végén Cegléden edzőtáborozik, augusztus elején pedig Zircen. Jövő hónap közepén Tatán is lesz felkészülés, ez azonban legfőképpen a felnőtteknek szól, igaz, néhány ifjúsági versenyző is részt vehet rajta. Nemzetközi táborokkal még nem kalkulálhatunk, hiszen a világszövetség egyelőre nem bocsátotta ki a versenynaptárat. Az európai szervezet ugyanakkor közzétette a tervezett, szeptemberben rajtoló programot, amely természetesen még változhat. Habár az Európa-bajnokság lehetséges időpontjával tisztában vagyunk, meg kell várnunk, lesz-e korosztályos világbajnokság, ehhez mérten alakíthatjuk mi is azt, melyik Európa-kupa-viadalokon veszünk részt."

 

Forrás: judoinfo.hu

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk