Ceglédinfo

Hír, program

Toldy Ferenc Kórház: lakossági tájékoztatás

2020.05.13. 10:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Fotó: Kisfaludi István

Tisztelt Betegeink! A COVID-19 okozta fertőzések vonatkozásában a kedvező járványügyi helyzetre tekintettel a Kormány döntött az eddig szünetelő egészségügyi ellátások újra indításáról szigorú higiénés rendszabályok és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott alapelvek betartása mellett.

A Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézetben a sürgősségi ellátások a járóbeteg és a fekvőbeteg szakellátásban eddig is biztosítottak voltak. Az egészségügyi veszélyhelyzet miatt elmaradt tervezett vizsgálatokra, beavatkozásokra, műtétekre az alábbi módon van lehetőség.

 

➡️ A 2020. március 16-át követő időszakra kapott betegfogadási időpontok helyett kérjük, hogy betegeink telefonon érdeklődjenek az illetékes szakrendelésen új időpont egyeztetése céljából.


A telefonos érdeklődés kapcsán az aktuális állapotról is kikérdezik Önöket és a panaszok, valamint a rendelkezésre álló egészségügyi dokumentáció alapján kapnak új időpontot a személyes vizsgálatra. A betegfelvételi irodák időpontot jelenleg nem adhatnak, azt a szakrendeléseken a rendelési idő alatt lehet kérni közvetlenül.

 

➡️ Az új időpontokat a szakrendelések és ambulanciák úgy adják ki, hogy figyelembe veszik azt az utasítást, miszerint egy óra alatt 4 beteget lehet megvizsgálni és a betegeknek várakozás közben be kell tartaniuk a másfél méteres távolságot.

 

‼️Felhívjuk tisztelt Betegeink figyelmét arra, hogy a szoros kontaktus elkerülése miatt a kapott időpont betartása a saját érdekükben, a többi beteg és az egészségügyi dolgozók érdekében szükséges. Amennyiben a kapott időpontban nem jelennek meg új időpont kérése szükséges.

 

➡️ A szakrendelésekre, ambulanciákra továbbra is a belépési pontokon keresztül lehet bejutni, ahol lázmérés és ellenőrző lista kitöltésére kerül sor. A szakrendeléseken, ambulanciákon a vizsgáló szakorvos kitölti az orvosi ellenőrző listát, amely alapján a COVID-19 fertőzésre a gyanú kiszűrhető. A tervezett beavatkozást megelőzően abban az esetben kell szűrővizsgálatot végezni, ha a beavatkozás a COVID-19 átvitel szempontjából magas kockázatúnak minősül. Ennek eldöntése az Önt ellátó szakorvos feladata, aki a megfelelő felvilágosítást megadja és a beavatkozáshoz szükséges előzetes vizsgálatokat is megszervezi.

 

Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet vezetősége

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Hirdetésszervezés

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk