Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Ittasan, fékezés nélkül ütötte el a két kerékpárost - börtönben marad

2020.03.26. 11:13 Rovat: Kékfény | Forrás: www.cegled.hu
Fotó: police.hu

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. március 25-én távmeghallgatás útján tartott ülésen három hónappal meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást.

F. A. gyanúsított  2019. szeptember 27-én 19 óra 25 perckor a 4608-as számú úton ittas állapotban, vezetői engedély nélkül közlekedett az általa vezetett Mazda típusú személygépkocsival Csemő felől Cegléd irányába, egy utassal. A 4608-as számú út 2. kilométerszelvényénél a gyanúsított az előtte haladó járművek előzésébe kezdett, amelyet úgy hajtott végre, hogy a folyamatos ellentétes irányú forgalom miatt az egyes megelőzött járművek elé visszatért, ezzel azokat fékezésre kényszerítve. Majd az egyik gépkocsi előzése során - ittasságából eredő figyelmetlensége miatt - nem észlelte az úttesten egymás mögött haladó kerékpárosokat. Ezért az előzés befejeztével, a jobb oldali forgalmi sávba visszatérését követően a jármű jobb elejével fékezés nélkül elütötte az előtte haladó két kerékpárost. 


A baleset következtében a kerékpáros kislány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A másik kerékpáros pedig nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.


A balesetet a gyanúsított és az utasa is észlelte, azonban F. A. a járművével a helyszínen nem állt meg és onnan anélkül hajtott el, hogy meggyőződött volna arról, hogy a sérültek segítségre szorulnak-e. A gyanúsított Cegléden, az Erdő utcában leállította a járművet, majd onnan a két férfi egymástól szétválva, gyalogosan távozott. F. A. innen Csemőre ment, ahol a gépkocsi indítókulcsát és távirányítóját az út menti árokba dobta. A gyanúsítottat a rendőrök Csemőn még aznap elfogták és előállították. 


A gyanúsított előállításáig mindent megtett annak érdekében, hogy a büntetőjogi felelősségre vonás alól mentesüljön. A baleset helyszínét elhagyta, a tárgyi bizonyítási eszközöket megpróbálta elrejteni, a vele együtt tartózkodó személyt megpróbálta a vallomástételben befolyásolni. Ezért megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a büntetőeljárásban részt vevő vagy más személyt megfélemlítene, jogellenesen befolyásolna, tárgyi bizonyítási eszközt megsemmisítene, meghamisítana vagy elrejtene. 


Továbbá annak a veszélye is fennáll, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. 


A bíróság a gyanúsítottat meghallgatta és az ügyészi indítványt megalapozottnak találta és elrendelte a gyanúsított letartóztatásának meghosszabbítását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2020. június 30. napjáig.


A döntés ellen a gyanúsított fellebbezett, a védőnek 3 munkanap áll rendelkezésére, így az nem végleges, de végrehajtható.

 

Forrás: birosag.hu

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk