Ceglédinfo

Hír, program

Felhívás vállalkozások részére!

2020.03.23. 11:06 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
(A kép illusztráció!)

A Kormány a 48/2020. (III. 19.) Korm. rendeletével engedményeket tett a veszélyhelyzet idejére az üzleten kívüli- és csomagküldő kereskedelem bejelentés és nyilvántartásba vétel nélküli folytatásáról.

  • Vendéglátó üzlettel, illetve napi fogyasztási cikkeket értékesítő üzlettel kötött szerződés alapján bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül folytatható üzleten kívüli- és csomagküldő tevékenység.
  • Fenti tevékenységet maga a vendéglátó üzlet, illetve a napi fogyasztási cikket értékesítő üzlet is folytathatja.
  • A veszélyhelyzet idején a lakosság ellátása céljából végzett csomagküldő kereskedelem bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül folytatható.
  • Veszélyhelyzet idején a lakosság ellátása céljából üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység során élelmiszer is forgalmazható.
  • A nem bejelentett és nem nyilvántartott üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység során termékbemutatási célból vásárlók részére utazás és rendezvény nem szervezhető.
  • A bejelentés és nyilvántartás nélkül végzett kereskedelmi tevékenység során kizárólag napi fogyasztási cikk és vendéglátó tevékenység keretében értékesített termék forgalmazható.

 

Napi fogyasztási cikk: a vendéglátó tevékenység keretében értékesített termékek kivételével olyan, a lakosság napi szükségleteinek, igényeinek kielégítésére szolgáló élelmiszer, illatszer, drogériai termék, háztartási tisztítószer és vegyi áru, higiéniai papírtermék, amelyet a fogyasztó jellemzően legfeljebb egy éven belül elfogyaszt, elhasznál vagy lecserél.

 

A vállalkozások fentiek értelmében bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül végezhetik fenti tevékenységeket, ezáltal a helyi lakosság, intézmények, stb. életében fontos segítséget tudnak nyújtani. A vállalkozásukat életben tudják tartani és gazdasági tevékenységet végezni, munkahelyeket védenek meg, esetlegesen hoznak létre! Segítsünk egymásnak!

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Hirdetésszervezés

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk