Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Közlemény az élelmiszerboltokról

2020.03.17. 13:11 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
(A kép illusztráció! / Fotó: portfolio.hu)

A Cegléden működő, élelmiszert árusító üzleteknek és üzletláncok tagjainak kérését tolmácsolva kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a jelen közegészségügyi helyzetre és a kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel ezen üzleteket csak indokolt esetben keressék fel. Az áruházak a megszokott nyitvatartási rendben állnak vásárlóik rendelkezésére, ezért kérjük, nyitás előtt ne várakozzanak tömegesen (30 főnél többen) az üzletek előtt, a háztartásban szükséges mennyiségnél ne vásároljanak több élelmiszert.

 

Az élelmiszerek és egyéb árucikkek pótlása folyamatosan történik, de egyes cikkek esetében az árupótlás több időt vehet igénybe. Elsősorban az alapvető termékek beszerzésére törekedjenek, és legyenek tekintettel arra, hogy mások is hozzájuthassanak a legfontosabb árukhoz.

 

Kérjük, hogy a vásárlást lehetőség szerint egyedül bonyolítsák, és ne csúcsidőszakban menjenek vásárolni. A kisgyermekek érdekében, ha otthoni felügyeletük megoldható, ne vigyék őket magukkal vásárolni. Legyenek figyelemmel a Nemzeti Népegészségügyi Központ általános ajánlásaira is: a kiskereskedelmi üzletekben tartózkodva a vásárló ne érintse meg az arcát, különösen az ajkakat, az orrát és a szemét kézzel.

 

Köhögés vagy tüsszentés esetén takarják el a szájukat és az orrukat egyik könyökkel, vagy zsebkendővel, a zsebkendőt pedig a lehető leghamarabb dobják zárt szemetesbe! Az áruházban ne köhögjenek vagy tüsszentsenek az ott tartózkodókra, vagy a kihelyezett élelmiszeripari és más termékekre!

 

A válogatható frissárut (elsősorban péksüteményt) puszta kézzel ne fogják meg, használjanak erre a célra kihelyezett fogóeszközt, vagy eladótéri műanyag zacskót, esetleg papírzacskót, amibe be is csomagolhatnak.

 

Lehetőség szerint tartsanak legalább 1 méteres távolságot a többi vásárlótól a kasszánál történő sorban álláskor. Fizetéskor válasszák a bankkártyás fizetést, ezzel is csökkentve a készpénzes forgalom általi fertőzés lehetőségét.

 

Türelmüket és megértésüket kérjük az eladók és a többi vásárló felé.

 

Dr. Csáky András

polgármester

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk