Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Ismét ceglédi ízek Dél-Olaszországban

2019.06.07. 09:52 Rovat: Közélet
Ismét ceglédi ízek Dél-Olaszországban

A Dél-Olaszország Nápolyi régiójában, Lago Patria városában található a NATO Szövetséges Összhaderőnemi Hadműveleti Parancsnoksága, ahol május 17-én ismét megrendezésre került a minden évben méltán nagy sikert arató nemzetközi ételfesztivál. A Fesztivál idején a 21 NATO-s ország kiküldöttjeinek barátaival, családjával sétálva, finom borokat kortyolgatva felejthetetlen gasztronómiai utazásban volt része. A nemzetközi eseményen sokféle finomságból válogathattak az vendégek.

Az idén 16 ország vállalta és kapott lehetőséget arra, hogy bemutassa ételeit. A hangulatért felelős italokat árusítással és kóstoltatással népszerűsítették a résztvevő országok. A gasztronómiai körutat színes kulturális műsor kísérte a spanyol és török táncfellépőkkel és helyi zenekarokkal, előadóművészekkel. A fesztivál célja többek között a résztvevő nemzetek ételeiken keresztül a kultúrájuk bemutatása is. A magyar ízek ismét hatalmas sikert arattak, a tíz családból álló maroknyi csapat büszkén képviselte Magyarországot. A több mint 1500 vendég kitörő örömmel fogadta és jóízűen fogyasztotta az ízletes marhapörköltet tarhonyával és magyar savanyú uborkával, egy pohár finom villányi bor kíséretében.

 

Ismét ceglédi ízek Dél-Olaszországban

 

Az étel elsöprő sikerét Nagy Andreának, a ceglédi Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola szakácsoktatójának és lányának Keskeny Andreának köszönhettük. Fáradságos munkájukkal az idén is sikerre vitték a parányi magyar közösség részvételét.

 

Ismét ceglédi ízek Dél-Olaszországban

 

A gasztronómiai élvezeteken kívül a vendégek megismerhették az országunk legfontosabb turista célpontjait is a ceglédi Tourinform Iroda jóvoltából is rendelkezésünkre bocsátott prospektusokból és szórólapokból.


Minden részvevő élvezhette és összehasonlíthatta különleges nemzetközi ételeket és italokat a gyönyörű napsütésben. A NATO-s gasztronómiai utazás végén kijelenthettük, hogy rendkívül színvonalas és minden érzékszervünkre ható élményben volt része annak, aki ellátogatott a Nemzetközi Ízek Fesztiváljára. Magyarország pedig ismét hírét vitte a kiváló hazai termékeknek és a remek magyar ételeknek.


Forrás: Dudás Zoltán

Értékelés: 5/3

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk