Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Ceglédi Vágta és Laskafesztivál a pünkösdi hosszú hétvégén

2019.06.07. 09:40 Rovat: Közélet
Ceglédi Vágta és Laskafesztivál a pünkösdi hosszú hétvégén

Az idei évben is a Ceglédi Laskafesztivál keretén belül rendezik meg a Nemzeti Vágta Ceglédi Előfutamát, így most is színes programok várják a látogatókat három napon keresztül Cegléden. A pünkösdvasárnap kizárólag a lovas programokról valamint a Ceglédi Vágta futamairól fog szólni a Vágta pályán.

Péntek délután lovas felvonulás nyitja a rendezvényt, majd este fergeteges koncerteken vehetnek részt a látogatók. Szombat reggel megkezdődik a hagyományos főzőverseny, valamint a szokásos tésztagyúrás, majd délután a Vágta pályán elrajtol a Ceglédi Fogathajtó Verseny. Szombat estére pedig szintén sztárfellépőkkel kedveskedtek a szervezők.

 

Pünkösd vasárnapján a lovasoké a főszerep Cegléden, rajhoz állnak ugyanis a Ceglédi Vágta és Kishuszár Vágta versenyzői, hogy megküzdjenek a budapesti indulás jogáért. Az Elővágta futamain kívül egész nap lovasbemutatókat tartanak, valamint szerepel a programok között az Ország tésztája verseny döntője és Pünkösdi királyválasztás is.

 

A hétvége állandó programjai a kézműves vásár, a vidámpark és a borsziget. A rendezvény látogatása ingyenes, sőt az érdeklődők igénybe vehetik a külön buszjáratot is, ami a ceglédi autóbusz állomásról indul a helyszínre. Részletes program és buszmenetrend a http://laskafesztival.hu/ oldalon található.

 

Fotó: Szokolai Attila

(Ceglédi Vágta 2018)

Értékelés: 5/5

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk