Ceglédinfo

Hír, program

Közlekedésbiztonsági egyeztetés

2019.05.09. 10:10 [szok] Rovat: Közélet
Közlekedésbiztonsági egyeztetés (2019.05.08.)

Sávelhúzás, útszűkítés, új zebrák létesítése - ezeket a lehetőségeket is megvizsgálja az önkormányzat egy május 8-ai egyeztetés eredményeként. Minden érintett szerv, hatóság részt vett a megbeszélésen, ahol arra keresték a megoldást, hogyan lehetne csökkenteni a Kossuth Ferenc utcai forgalmat, illetve annak sebességét.

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

Mentők, katasztrófavédelem, rendőrség, helyi közútkezelő, Magyar Közút, Volánbusz, Várvag, közterület felügyelők, kerékpáros egyesület és természetesen a város vezetése. Ők mind részt vettek az egyeztetésen. Egy-egy forgalomtechnikai változás vagy éppen projekt megvalósítása előtt egyébként is zajlanak ilyen találkozók, de nem ilyen széles körben - mondta a polgármester. Takáts László úgy fogalmazott: most minden érintett véleményére és ötletére szükség van ahhoz, hogy megoldást találjanak a hasonló esetek elkerülése érdekében.

 

Takáts László: - Azt tartjuk legfontosabbnak önkormányzati oldalról, hogy biztosítsunk közösen olyan lehetőséget, olyan közlekedésbiztonsági, akár más dolgokat, amelyek a város életét segítik.

 

Többször is felmerült már a "fekvőrendőr" lehetősége. A Kossuth Ferenc utca azonban a mentők és a tűzoltók kiemelt vonulási útvonala is.

 

Lovas Ottó vezető, Ceglédi Mentőszolgálat: - Számításaink szerint 80-90 km-es átlagsebességgel megyünk végig a Kossuth Ferenc utcán. Ez igényli azt, hogy segítsenek bennünket a közlekedők. Ha ez 30 és egy fekvőrendőrnél körülbelül annyi, vagy még alacsonyabb, akkor mintegy 50 másodperccel hosszabb idő alatt érünk a Városházától a Széchenyi útig.

 

A Volánbusz forgalmának jelentős része is a Kossuth Ferenc utcán halad át. Ezért a fekvőrendőrök kihelyezését ők sem tudják támogatni.

 

Petrás József: - Nekünk műszakilag nem fog jót tenni. Menetidőben, nem fogjuk tudni tartani a jelenlegi menetrendünket.

 

A fekvőrendőrök elhelyezése ellen egyébként korábban más helyen már maguk a lakók is tiltakoztak. Más forgalomtechnikai lehetőségek is vannak azonban.

 

Bori Zoltán rendőr alezredes, Közrendvédelmi Osztályvezető, CRK: - Esetleg egy sávszűkítés, ami hanghatással egyéb hatással nem jár és lényegében a forgalmat csak arra a szintre lassítja vissza, ami kezelhető és mondjuk, ha a mentő is, ha megy, azzal a 80-al ugyanúgy át tud haladni, ha megkapja a segítséget az ott közlekedőktől, ez egy megfontolandó dolog.

 

A sebességkorlátozás - például 30-as táblák - viszont vélhetően nem vezetne eredményre - mondta Bori Zoltán.

 

A sávszűkítés viszont több kérdést is felvet - mondta a Magyar Közút képviselője.

 

Kortusz Antal, Magyar Közút: - A téli üzemeltetés, amit ugyanúgy el kell látni önöknek is, mint nekünk. És ezek a szűkítések, sávelhúzások nagyban megnehezítik a téli üzemet. Ugyanúgy az úgynevezett fekvőrendőr.

 

Arról már nem is beszélve, hogy ahol a mentő el tud menni 80-al, ott sajnos más gépjármű is, amelynek vezetője nem tartja be az előírásokat. A tegnapi megbeszélés eredményeként azonban annak lehetőségét is megvizsgálják, hogy esetleg részleges behajtási tilalmat vezessenek be az éjszakai órákban a Kossuth Ferenc utcán.

 

Forrás: ctv.hu

Fotó: Szokolai

Értékelés: 4.2/5

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Hirdetésszervezés

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk