Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Azonnali megoldási javaslatot kér a polgármester a rendőrkapitánytól

2019.04.24. 11:47 Rovat: Közélet
Ülésezett a Jogi-, Ügyrendi, Közbiztonsági és  Pénzügyi Bizottság (2019. 04. 23.)

A hétvégi tragikus kimenetelű közlekedési baleset kapcsán Takáts László polgármester a Jogi-, Ügyrendi, Közbiztonsági és Pénzügyi Bizottság tegnapi ülésén a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetőjétől az elmúlt időszak intézkedéseiről, valamint a városban tapasztalható felelőtlen gyorshajtás visszaszorításának szakmai lehetőségeiről kért beszámolót a képviselő-testület csütörtöki ülésére.

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

A polgármester kiemelte, hogy a hétvégi tragikus események tükrében a kapitányság egyébként elismerésre méltó eredményei jelen pillanatban másodlagosak. - A legalább egy éve fennálló probléma kezelésében a lakosság számára úgy tűnik, nem sikerült kézzel fogható eredményeket elérni, ezért, mint a város polgármestere, arra kérem a kapitány urat, hogy a csütörtöki képviselő-testületi ülésre készítsen szakmai beszámolót, hogyan lehet ezeket a felelőtlen, veszélyes eseményeket meggátolni, mert azt hiszem, hogy összességében ez közbiztonsági-, közlekedésbiztonsági probléma, amelyben a ceglédi kapitányság az illetékes. Cegléd Város Önkormányzata - úgy, ahogyan ezt az elmúlt években is tette - minden segítséget megad a rendőrkapitányság munkájához - fogalmazott a polgármester.

 

Az önkormányzathoz tavaly szeptemberben érkezett jelzés a Kossuth Ferenc utcán tapasztalható események kapcsán, amelyet követően ugyan folyamatos egyeztetés zajlott, de az intézkedések időleges eredményeket hoztak. A városvezető ezért most pontos kimutatást kért az elvégzett munkáról, az intézkedések jellegéről és számáról, a területen működő önkormányzati kamerarendszer adatainak felhasználásáról. - Néhány tucat felelőtlen ember magatartásáért nem lehet egy egész várost felelősségre vonni, így mindenképpen olyan megoldást kell kidolgozni, amely hatékony. Arra kérem a kapitány urat, hogy a problémát oldják meg, s azt gondolom, erre a munkára nem lehet semmilyen haladékot adni. Az itt élő polgárok biztonsága szempontjából csütörtökre kérem a megoldási javaslatot, hogyan lehet a jelenséget megszüntetni a városban.

 

A felszólaló bizottsági tagok és a tragikus eset kapcsán az ülésen jelen lévő képviselők felszólalásukban egyetértettek a közlekedés biztonságát javító intézkedések bevezetésének fontosságával, a bizottság elnöke pedig az önkormányzat együttérzését fejezte ki a gyászoló családnak.

 

(Fotó: Szokolai Attila)

Értékelés: 5/6

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk