Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Grúz delegáció Cegléden

2021.12.09. 12:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Grúz delegáció Cegléden

A grúz mezőgazdasági miniszterhelyettes látogatott ma Ceglédre, hogy több mindent meg tudjon az országban és a városban működő közmunkaprogramról. A Cegléden jól működő rendszert szeretnék tovább vinni Grúziába is - mondták a találkozón.

 

(Fotó: Szokolai Attila)

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

A Városházán egyeztetett többek között a grúz mezőgazdasági miniszterhelyettes, a város polgármestere, Dr. Csáky András, a Szakképzési Centrum kancellárja Dr. Ferenczi Norbert és a Várvag Kft ügyvezetője, Mótyán Krisztián. A vendégek azért érkeztek ilyen messziről, hogy jobban megismerjék az itt működő közmunka programot. "Úgy gondolom, hogy a város elismerése tulajdonképpen, hogy a grúz mezőgazdasági miniszterhelyettes jött tájékozódni a közmunkaprogramunk után. Emellett az egész szociális ellátórendszerünkről is kaptak tájékoztatást, valamint hogy a Várvag Kft-n belül hogyan működik a közunkaprogram. Most mennek és a különböző munkaterületeket személyesen is megtekintik." - mondta a találkozó után a polgármester.

 

 

Az egyeztetés után kilátogattak a Várvag Kft telephelyére is, hogy megnézzék a fóliasátrat továbbá azt, hogy mit és hogyan dolgoznak az állami közmunkaprogramban részt vevő közfoglalkoztatottak. "Azért jöttünk ma Ceglédre, mert tudtuk, hogy itt nagyon jól működik a közmunkaprogram. A város polgármesteri hivatalában levő egyeztetés nagyon hasznos volt, sok mindent megtudtunk arról, hogy hogyan épül fel és hogyan működik a közmunkaprogram a városban, amit szeretnénk majd tovább vinni Grúziába, hogy mi is fejleszthessük az ellátórendszert hasonló megközelítéssel. Nagyon érdekes dolgokat tudtunk meg, ezek sokat fognak segíteni a jövőben." - mondta Otar Shamugia mezőgazdasági miniszterhelyettes.

 

Cegléden jelenleg 75 közfoglalkoztatott van - erről már Mótyán Krisztián, a Várvag Kft ügyvezetője beszélt. "Most a téli munkára vagyunk beállva, a fasori munkában vesznek részt teljes létszámmal, de megy majd folyamatosan az árkok karbantartása, a szemétszedés és a téli munkákat is elvállaljuk majd ami kell. Ha hó fog esni, meg fognak jeleni a közmunkásaink az utakon, utcákon."

 

De már tervezik a jövő évi közmunkaprogramot is. Folytatják a kertészeti munkákat, lesz árokburkolás, dűlő út karbantartás, továbbá lakásfelújítási program is.

 

(CTV)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk