Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Ceglédi advent 2021

2021.11.18. 12:15 Rovat: Ceglédi programok | Forrás: www.cegled.hu
Ceglédi advent 2021

Az advent a karácsonyra készülődés és várakozás időszaka. Az idei évben november 27. és december 31. között szombat-vasárnap, a két ünnep között pedig hétköznap is számos programmal várjuk a látogatókat a karácsonyi hangulat és készülődés jegyében, amely minden korosztály számára tartogat különlegességeket.

Az ünneplőbe öltözött Szabadság téri Adventi vásár november 27-én nyitja meg kapuit. Az ünnepélyes megnyitón közösen kapcsoljuk fel a város ünnepi díszvilágítását majd immár hagyományosan jégrevü nyitja meg a korcsolyapályát. A nyitóhétvégén újabb meglepetés jégszobor készül és a Koktél 4U biztosítja a hangulatot a forraltborozáshoz.

 

Hétvégente a Manóműhelyben közösen készíthetik el a családok az ünnepi díszeket, a gyerekek pedig kipróbálhatják ügyeségüket a Csillagszóró Játékparkban és felülhetnek az újdonságnak számító, fényárban úszó "óriáskerékre" is. Az ünnepre hangolódást a közös adventi gyertyagyújtások teszik emlékezetessé, melyre várjuk az érdeklődőket. Közreműködik a Baptista, az Evangélikus, a Katolikus és a Református Egyház. 

 

Hangverseny-sorozattal is várjuk a látogatókat, melynek keretében fellép adventi koncertjével Bognár Szilvia, a Ceglédi Fúvószenekar, a Ceglédi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Kardos Pál Pedagógus Énekkar. 

 

December 5-én a gyermekek örömére a Református Nagytemplom tornyából érkezik a Mikulás, mely az egyik leglátványosabb adventi programunk. A közösségek számára nyújt közös ünnepi készülődésre lehetőséget bejgli és zserbó készítő versenyünk, melyre évek óta egyre többen jelentkeznek. Újdonságként idén forraltborral is lehet készülni. A közösségek továbbra is segíthetnek a rászoruló családoknak jótékonysági karácsonyfadíszítő versenyünk keretében, és a már hagyományossá vált Mikulás futás is a programok részét képezi.

 

A színpadon olyan nagyszerű és népszerű előadókat köszönthetünk, mint Kökény Attila, Kollányi Zsuzsi, Vastag Tamás, Polyák Lilla és a gyermekek kedvencei Kovácsovics Fruzsina, valamint a Buborék Együttes. Természetesen a fellépők között megannyi ismert ceglédi előadót üdvözölhetünk. Idén is együtt énekelhetünk a Hernádi Péterrel, a Gríz zenekarral, a Koktél 4U-val és Tom White csapatával és Tánczos Tiborral.

 

Adventi vásárunkban karácsonyi ételek és italok sorát kóstolhatják, ahol a hagyományos vásári ételek mellett a street food ízvilágát is megtalálják majd. A kézműves árusoknál és a Tourinform iroda információs faházában számos portékára, ceglédi ajándéktárgyra lelhetnek, melyekkel örömet szerezhetnek családtagjaiknak, barátaiknak.

 

Hogy szilveszterre is tartogassunk valami programot, várjuk az érdeklődőket a Ceglédi Hagyományőrző Baráti Kör által szervezet Óév búcsúztató karikás csergetésre, majd az esti Városi Szilveszterre. Erről bővebben a későbbiekben írunk.

 

A részletes programért keressék az www.advent.cegledikultura.hu oldalunkat.

 

Szeretettel várjuk a család minden tagját rendezvényeinken!

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk