Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Elismerések a szociális munka napján

2021.11.14. 12:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Elismerések a szociális munka napján
Kótabéné Ruda Gyöngyvér, a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ Családsegítő szolgálatának szakmai vezetője; Szabóné Kökény Erzsébet, az Idősek Otthonának intézményvezetője; valamint Vígh Irén, a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet Pszichiátriai Akut és II. Pszichiátriai Rehabilitációs Osztályának szociális munkása kapta idén a "Cegléd Város Szociális Szolgálatáért" kitüntetést. A díjátadó ünnepséget ma délután tartották a Városháza dísztermében. A megjelenteket Dr. Csáky András polgármester köszöntötte, ünnepi műsort a Török János Iskola diákjai és a Erkel Ferenc Zeneiskola növendékei adtak.ű
 
(Fotó: Szokolai Attila)

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Dr. Csáky András ünnepi köszöntőjében elmondta: az ezen a területen dolgozók másokért, mások méltóságáért dolgoznak, intézményekben, utcákon, tereken, melegedőkben, idősek, betegek otthonaiban egyaránt - gyakran erőn felül végzett munkával. Az ő szolgálatuk nyújt vigaszt, jelent kiutat a reményt vesztetteknek a magukra maradottaknak. Ezt az áldozatos munkát csak kellő elhivatottsággal, empátiával és kivételes szociális érzékenységgel megáldva lehet vállalni. Hozzátette: a mostani, - Covid járvány miatti - kihívásokkal teli időszakban még inkább érezzük a szociális szféra fontosságát, látjuk a szociális ellátórendszer kihívásait, nehézségeit.

 

"Egy közösség erejét az mutatja, hogyan gondoskodik az elesettekről. Idősödő társadalmunkban egyre többen szorulnak segítségre. Ez nagy kihívás önöknek, de a feladat szépsége, és a munka eredménye ellensúlyozhatja a nehézségét. Az, hogy nap mint nap látják, hogy munkájuk hozzájárul egy ember életminőségének fenntartásához, jólétéhez, boldogságához. Nehéz elmondani a társadalom többségének, hogy mivel jár ez a munka, micsoda terhet jelent lelkileg és fizikailag is Önöknek. Mindezek ellenére hatékonyan tevékenykednek, csendben és szerényen, - valljuk be - anyagi és társadalmi megbecsülés nélkül is, amiért a legnagyobb elismerés illeti önöket." - fogalmazott a polgármester - "Ez az a nap, amikor a figyelem azokra a szakemberekre irányul, akik az év minden napján segítik gondozzák a segítségre szoruló honfitársainkat. Olyan választott hivatás ez, amely az embert fizikai és lelki szempontból az átlagosnál is nagyobb mértékben veszi igénybe. A szociális munkás egész személyisége a munkaeszköze. Vigyázni kell rá! Minden köszönet az Önöké, hisz minden nehézség ellenér áldozatkészen végzik munkájukat. További munkájukhoz hitet, kitartást egészséget kívánok Isten áldja önöket!"

 

MÉLTATÁSOK

 

"Cegléd Város Szociális Szolgálatáért" elismerő oklevél adományozható annak a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátásban, a foglalkoztatáspolitika területén, vagy a szociálisan rászorulók támogatását felvállaló civil szervezetben, vagy társadalmi szervezetben - a város területén legalább 5 éve - kiemelkedő tevékenységet végző személy munkájának elismerésére.

 

Kótabéné Ruda Gyöngyvér - szakmai vezető

 

1980-ban egészségügyi szakközépiskolai érettségit, általános ápoló-asszisztensi végzettséget szerzett Mátészalkán Ezt követően a vásárosnaményi kórházban ápolónőként, majd Várpalotán aneszteziológus asszisztensként dolgozott.

 

1991-től a ceglédi Egyesített Szociális Intézmény házigondozó szolgálatához került gondozónőként, ahol nagy türelemmel, szakmai elhivatottsággal, fáradhatatlanul gondoskodott az idős emberekről.

 

1995-től a Gondozási Központ vezetőjeként a házi segítségnyújtás gondozottjaival, az étkezésben résztvevőkkel, és az idősklub tagjaival foglalkozott. Munkáját hittel és szorgalommal végezte, feladatait mindenkor szívvel-lélekkel látta el. Gondozottjai szerették, ragaszkodtak személyéhez. Őszinte, jó kapcsolata alakult ki munkatársaival is.

 

Szakmai tudását folyamatosan fejleszti és munkája során kamatoztatja. Ennek érdekében több tanfolyamot, iskolát is elvégzett.

 

1998-ban Vezetési és szervezési ismereteket nyújtó képzésen tett szakmai vizsgát. 2008-ban a Károli Gáspár Református Egyetemen általános szociális munkás diplomát szerzett, majd a Wesley János Lelkészképző Főiskolán idősek szociális ellátásából szakvizsgázott.

 

2009-től a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ Családsegítő szolgálatának szakmai vezetője, 2016. január 1. óta pedig a Család- és Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője.

 

Gyöngyi pályafutása kezdetétől a munkáját komoly szakmai felkészültséggel, pontossággal, nagy felelősségtudattal és szeretettel végzi. Munkájában érvényesül jó szervező- és koordináló képessége. Nemcsak vezetőként, de csapattagként is kiválóan megállja a helyét. A munkatársakkal, a kliensekkel, családokkal való együttműködése példaértékű.

 

Napi feladatai mellett készségesen vesz részt önkéntes, közösségi tevékenységekben, az intézményben megrendezésre kerülő programok szervezésében és lebonyolításában.

 

Az intézmény legmeghatározóbb munkatársainak egyike!

 

Kótabéné Ruda Gyöngyvért - munkája és emberi tulajdonságai elismerésekén - "Cegléd Város Szociális Szolgálatáért" szakmai kitüntetésben részesíti az Önkormányzat Képviselő-testülete.

 

Szabóné Kökény Erzsébet - intézményvezető

 

Szabóné Kökény Erzsébet - vagy ahogy kollégái szólítják: Böbe - szívügye az idősellátás. Emellett a család- és gyermekjóléti alapellátás, valamint a szenvedélybeteg-ellátás területén is kamatoztathatja tudását, ez irányú tanulmányait, tapasztalatait.

 

Böbe a Török János Egészségügyi Szakközépiskolában általános ápoló és általános asszisztens végzettséget, majd Budapesten felsőfokú szociális asszisztens végzettséget szerzett. 2004-ben a Wesley János Lelkészképző Főiskola szociális munka szakán diplomázott, majd 2014-ben a Károli Gáspár Református Egyetemen szakvizsgázott, kiváló eredménnyel. 2020‑ban a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar szociális ágazati vezetőképzését teljesítette. Jelenleg a Semmelweis Egyetem szociális munka mesterszakán tanul.

 

Szakmai életútja a néhány éve már általa vezetett intézményben kezdődött, szakképzett gondozónőként. 1994-ben osztályvezető nővérré nevezték ki, emellett 2000. februárjától a mentálhigiénés csoport vezetésére is megbízást kapott. 2007. szeptember elsején intézményvezető főnővérré nevezték ki. 2016. májusától kezdetben megbízott intézményvezetőként, 2017-től pedig  intézményvezetőként irányítja az ott folyó munkát.

 

Munkatársai felnéznek rá, elkötelezettsége, precizitása és hihetetlen munkabírása miatt. Határozott - ha kell szigorú -, de mégis közvetlen, humánus vezető, aki kiáll a beosztottjaiért. Problémáikat megérti, és minden tőle telhetőt megtesz, hogy munkájukat a lehető legoptimálisabb körülmények közt végezhessék.

 

Az ajtaja nyiltva áll, munkatársai bizalommal fordulhatnak hozzá tanácsért, szakmai, vagy emberi iránymutatásért, de szívesen fogadja a feladatellátással kapcsolatos ötleteket, javaslatokat is. Az otthonban élő idősekkel intézményvezetőként is épp oly kedves és közvetlen, mint mikor gondozónőként vagy főnővérként látta el feladatát.

 

A COVID világjárvány jelentette fenyegetéssel is sikeresen küzdött meg a vezetése alatt álló intézmény. A védelmi intézkedések szigorú betartatásával, a szükséges védőfelszerelések beszerzésével, fertőzőbetegségekben jártas szakemberekkel való folyamatos konzultáció révén sikerült megakadályozni a járvány elterjedését az intézményben.

 

Az intézmény működését szabályozó számos jogszabály, előírás, protokoll naprakész felkészültséget igényel részéről, ezzel párhuzamosan munkájának célja elsősorban az, hogy az intézményben élő idősek az elérhető legjobb életminőségben, nyugalomban és jókedvűen éljék meg a mindennapokat.

 

Böbe mintegy 30 éves pályája során - kitartásával, szorgalmával és folyamatosan fejlesztett szakmai tudásával - frissen végzett gondozónőből méltán vált az intézmény első számú vezetőjévé.

 

Kiemelkedő munkássága, és tartósan magas színvonalú, a világjárvány idején nyújtott példaértékű teljesítménye szakmai elismeréseként immár második alkalommal ítélte oda részére a Képviselő-testület a "Cegléd Város Szociális Szolgálatáért" kitüntetést.

 

Vígh Irén - szociális munkás

 

A ceglédi Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakközép és Szakiskolában 1980-ban végzett, általános ápoló és asszisztens szakon. A szakképzettség megszerzése után, 1980. augusztus 1-től, a Ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet Szülészet és Nőgyógyászati osztályának ápolója volt.

 

Később 15 évig házigondozóként Jászkarajenőn segítette a rászoruló gondozottakat. Folyamatosan képezte magát és leérettségizett.

 

2001. január 3-tól ismét a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet Pszichiátriai osztályán folytatta pályafutását ápolónőként, közben OKJ ápoló képesítést szerzett a Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakközépiskolában.

 

2011-ben általános szociális munkásként diplomázott a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán.

 

Tizenegy éve a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet Pszichiátriai Akut és II. Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály szociális munkása. Szívén viseli a segítségre szoruló betegek sorsát. Lelkiismeretesen végzi munkáját, szakmailag felkészült.

 

Hivatása során széleskörű, jó kapcsolatot épített ki a helyi és környékbeli önkormányzatokkal, szociális intézményekkel, hatósági és civil szervezetekkel.

 

Személyre szóló törődéssel segíti az új betegeknek megváltozott élethelyzetük elfogadását, az osztály életébe történő beilleszkedését.

 

Vígh Irént sokrétű szervező munkájának és mindenre kiterjedően segítőkész hozzáállásának elismeréseként "Cegléd Város Szociális Szolgálatáért" szakmai kitüntetésben részesíti 2021-ben az Önkormányzat Képviselő-testülete.

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk