Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Ütemterv szerint halad az Üllő-Monor szakasz felújítása

2021.10.15. 12:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Ütemterv szerint halad az Üllő-Monor szakasz felújítása

Ütemterv szerint halad az Üllő-Monor vasúti szakasz felújítása. Novemberre befejeződnek a munkálatok, újra zavartalanul, sebességkorlátozás nélkül közlekedhetnek a vonatok a ceglédi vonalon - tájékoztatott a MÁV.

 

(Fotó: mavcsoport.hu)

Mint írták: a Budapest-Cegléd-Szolnok (100a) vasútvonal a főváros agglomerációjának legnagyobb forgalmú pályája, kapacitásának, menetrendszerűségének javítását és stabil fenntartását a vasúttársaság kiemelten kezeli. A vasútvonal felújítása 2020-ban kezdődött meg a Nyugati pályaudvar és a Városligeti elágazás közötti szakasz átépítésével, majd 2021 tavaszán a Vecsés-Üllő szakasz felújítása valósult meg, most pedig augusztus végétől október végéig Üllő és Monor között dolgoznak a szakemberek.

 

A 20 milliárd forintos kormányzati támogatással megvalósuló kivitelezés befejezését követően ezen a szakaszon is megszüntethetők a sebességkorlátozások, "ezáltal megbízhatóbbá és stabilabbá válik a közlekedés, csökken a meghibásodások száma" - hangsúlyozta a MÁV. Közleményükben felidézték: a ceglédi 100a vonal Üllő-Monor szakaszának felújítása augusztus végén kezdődött meg. A két vágányon felváltva dolgoznak, hogy a vonatközlekedés mindig biztosítva legyen. Szeptember végére befejeződött az egyik vágány átépítése, azt már vissza is adták a forgalomnak, ezt követően a másik vágányon is elindulhatott a munkavégzés, ami október végéig tart.

 

A kivitelezés több mint száz szakember közreműködésével, számos munkagép, vasútüzemi és közúti jármű bevonásával zajlik. A vágányzárral járó munkálatok tervezetten október végéig befejeződnek, addig az érintett állomások között továbbra is egy vágánnyal kevesebb áll a vonatok rendelkezésére, emiatt módosított menetrendek vannak érvényben - tették hozzá. Novemberben még Vecsés és Monor állomásokon lesznek a felsővezetéket és a biztonsági berendezést érintő munkák - írta a MÁV, de kiemelték: ezeket vonatmentes időszakban, éjszakánként végzik el, ezért a közlekedést nem fogja zavarni, és nagyobb zajjal sem jár majd.

 

A beruházásról, a megváltozott menetrendről és az érintett útátjárók lezárásáról tájékozódni lehet a www.mav.hu/100a oldalon - áll a közleményben.

 

(MTI)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk