Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Vég Zsombor ezüstérmet szerzett a junior kontinensbajnokságon

2021.09.14. 12:15 Rovat: Sport | Forrás: www.cegled.hu
Fotó: judoinfo.hu

Sipőcz Richárd megvédte Európa-bajnoki címét, Varga Brigitta és Vég Zsombor ezüst-, Sáfrány Péter bronzérmet szerzett a luxemburgi junior kontinensbajnokságon, amelyen a miénk lett a negyedik legeredményesebb válogatott!

 

(Fotó: judoinfo.hu)

Az Európa-bajnokság nyitónapján, csütörtökön a Koroncói Tutti fiatalja, Gyertyás Róza hívta fel magára a figyelmet, az 52 kilogrammos reménység három szép ippongyőzelemmel jutott el az elődöntőig, ott azonban az oroszok korábbi ifjúsági világbajnoki ezüstérmese, Nyugajeva feltartóztatta, majd a bronzmeccsen az ugyancsak ifjúsági vb-ezüstérmes horvát Puljiz is jobbnak bizonyult. Gyertyás Róza az ötödik helyen végzett, pályafutásának eddigi legnagyobb sikerét érte el.

Sajnos a többieknek nem sikerült a nyitónapon kiugró eredményt elérni, Farkas Bence (60 kg, Rákosvidéke Hajtós DSE), Szatmári György (66 kg, UTE), Barczikay Ákos (66 kg, Óbudai JC), Keller Rebeka (52 kg, Ippon Judo Tatabánya) és Kriza Anna (57 kg, Miskolci VSC) egyaránt egy győzelemmel és egy vereséggel búcsúzott, Mamira Lucát (48 kg, Toto Sport) és Kőszegi Rebekát (48 kg, BHSE) pedig az első ellenfele akadályozta meg a továbbjutásban. Amióta a világversenyeken az utánpótlásban is megszűnt a teljes vigaszág, egy-egy ilyen egymeccses búcsú nem mindig tükrözi hűen az erőviszonyokat...

 

A luxemburgi kontinensbajnokság második versenynapján aztán mindhárom magyar induló elverekedte magát a legjobb nyolcig, Adorjáni Gergely (73 kg, BHSE) és Czerlau Jennifer (70 kg, Miskolci VSC) egyaránt a hetedik helyen zárt, Varga Brigitta pedig felállhatott a dobogóra! A KSI SE 63 kilogrammos ifjúsági világbajnoka nagyon nehéz ágon jutott el a fináléig, előbb az orosz Galickaja ellen kényszerített ki három intést, majd a rendkívül agilisan kezdő spanyol Vazquez Fernandez ellen harcolta ki türelmesen a győzelmet, s az elődöntőben valósággal leiskolázta a francia Turpint.

A döntőben a horvát Kristo ellen már nem sikerült az újabb bravúr, leszorítással a rivális nyert, de a junior Európa-bajnoki ezüstérem óriási eredmény, amely hitet és erőt adhat Gosztonyi Zsolt tanítványának a folytatáshoz. Varga Brigitta 2017-ben üstökösként robbant be a nemzetközi mezőnybe, meglepetésre ifjúsági világbajnoki címet szerzett, azóta azonban nagyon nehéz időszakokat vészelt át. Több mint négy esztendő alatt, három súlycsoportváltás közepette a nemzetközi porondon a legfontosabb viadalokon az igazán kiugró eredményekhez nem sikerült közel kerülnie, egészen mostanáig. Egy karrier szempontjából ez az ezüst aranyat érhet...

 

Az egyéni küzdelmek utolsó napján, szombaton aztán elkápráztattak bennünket fiataljaink. A nehézsúlyúak versenyében a címvédő Sipőcz Richárd gondoskodott róla, hogy ismét az ő nevével kezdődjenek a tudósítások: akciódús, olykor igen látványos judóval, a riválisoknak esélyt sem adva menetelt a hatodik korosztályos Európa-bajnoki aranyérméig!

Gyimes Nikolett tanítványa kétszer lett ifjúsági, kétszer U23-as és immár kétszer junior Európa-bajnok is, a Széchenyi Egyetem SE judósa néhány hét múlva a világbajnokságon búcsúzhat el a húsz évnél fiatalabbak korcsoportjától.

 

Ugyancsak a döntőig menetelt a Ceglédi VSE 100 kilogrammos reménysége, Vég Zsombor, aki három ippongyőzelemmel jutott be a fináléba. Az orosz Kanyikovszkij ellen ezen a napon senki sem ismerte a receptet, sajnos Zsombor sem tudta feltartóztatni. Bíró Tamás tanítványa pályafutásának negyedik Európa-bajnoki érmét gyűjtötte be, az U23-as ezüst-, a junior és az ifjúsági Eb-bronz után egy junior Európa-bajnoki ezüstérmet is.

 

(judoinfo.hu)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk