Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Cseh-magyar kapcsolat erősítése a cél

2021.08.19. 14:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Cseh-magyar kapcsolat erősítése a cél
Szeretnének új lendületet adni a cseh-magyar kapcsolatnak és azt, hogy a két ország fiataljai még jobban megismerjék egymás kultúráját, történelmét, gasztronómiai különlegességeit - ez ügyben érkezett tegnap Ceglédre Šimko Milan a Cseh Köztársaság Nagykövetségétől. A követ-tanácsos a polgármesterrel Dr. Csáky Andrással és az alpolgármesterrel Hegedűs Ágotával egyeztetett.
 
(Fotó: Szokolai Attila)

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

"Szeretnénk, mint cseh nagykövetség a következő években új lendületet adni a cseh-magyar kapcsolatok fejlesztésében. Igyekeztünk már régebben, a Covid ezt felborította, újra kezdjük, új ötletekkel jöttünk. Szeretnénk ha a két ország között minél több kapcsolat működne a mindennapi emberek szintjén, az ő számukra legyen minél jobban ismert Csehország történelme, kultúrája, gasztronómiája. És ehhez szerettük volna megszerezni a város támogatását." - fogalmazott Šimko Milan. Hozzátette: örömmel fogadta, hogy van igény és kedv ezen a téren lépni, és bízik benne hogy minél hamarabb konkrétumok is fognak létrejönni. Ehhez persze a másik féllel is egyeztetni kell, de szerinte hamarosan lesz konkrét eredménye is ennek az igyekezetnek.

 

 

"Szeretnénk, ha az együttműködés lényege, vagy a központjába a fiatalok kerülnének, mert a két ország közötti kapcsolatban nagyon fontos, hogy az új generáció megismerje egymást. Mi idősebbeknek megvannak a tapasztalataink, sokat utaztunk, de a fiatalok számára most itt a nagyvilág. És úgy gondolom, hogy ők most járják a világot, de ritkán mennek el a szomszédos országokba és emiatt nem ismerik annyira egymást."

 

"Pest megyei településeket keresnek testvérvárosi kapcsolatokhoz. Mi testvérvárosi szerződést nem gondolunk már kötni, mert nyolc testvérvárosunk van, de az együttműködésre nyitottak vagyunk. Szívesen nyitunk akár az iskoláink felől a cseh iskolák felé, mert itt a lényeg, hogy idegen nyelven tudjanak kommunikálni. Hátha ez egyfajta motiváció lesz a gyerekeknek, hogy érdemes idegen nyelvet tanulni, tudják hasznosítani." - mondta a fogadás után Hegedűs Ágota alpolgármester.

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk