Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Rendkívüli testületi ülés

2021.07.31. 08:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Rendkívüli testületi ülés

Rendkívüli ülését tartotta Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ma délután. A grémium tagjai 7 napirendi pontot tárgyaltak.

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Első napirendi pontként kiegészítették a Cegléd Város településrendezési eszközei felülvizsgálatának 200/2021. polgármesteri határozattal májusban elfogadott tervezési programjának kiegészítését. A döntésre azért volt szükség, mert az egyik nagyvállalat jelezte, hogy módosítási igénye merült fel, amely során kezdeményezné a telephelyét érintő ingatlanok övezetbe való besorolásának módosítását.

 

60 év feletti ceglédi lakosok antitest szűrése tárgyban nyújtott be előterjesztést a Czigle frakció, mely a mai ülésen elfogadásra került. Mint írják: "A napokban megjelent tudományos vizsgálat igazolta, hogy a Sinopharm vakcinával oltott 60 éves életkor feletti oltottak több mint 25 százalékában a neutralizáló antitest nem volt igazolható, ők védtelenek maradtak a vírussal szemben. Különösen aggasztó, hogy 80 éves kor felett a neutralizáló antitest senkinél sem volt kimutatható. Nem tudjuk, hogy a város idős lakói közül hányan részesültek a Sinopharm vakcinával védőoltásban. Segítenünk kell őket abban, hogy a védettségük meglétéről vagy hiányáról bizonyságot kaphassanak, és a harmadik oltás felvételéről felelősen dönthessenek. A Czigle frakció javasolja, a 60 év feletti lakosság ingyenes antitest szűrővizsgálatát." Hozzátették: A szűrésen olyan 60 év feletti ceglédi lakcím kártyával rendelkező állampolgárok vehetnének részt, akik bizonyítani tudják az oltáskor kapott íratókkal, hogy kínai vakcinával történt az oltásuk. Az elfogadott döntés értelmében a testület felkéri a polgármestert, hogy vizsgálja meg annak lehetőségét és szükségességét, hogy a Sinopharm  vakcinával oltott 60 év feletti Ceglédi lakhellyel rendelkezők számára antitest szűrést végezzenek el ingyenesen igény szerint.

 

Több önkormányzati ingatlan értékesítéséről is döntöttek a képviselők.

 

Pályázatot nyújt be az Agrár Minisztérium "zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatása" című, ZP-1-2021 kódszámú pályázati felhívásra. Az előkészítő munka eredményeképpen a tervezett fejlesztés célja az Unghváry László utca (mint egy 127 m) Folyondár utca (mint egy 185 m), és a Homok utca (mint egy 168 m) egyes részeinek útfelületének stabilizálása, felújítása a könnyebb járhatóság érdekében, továbbá 3 db. közkifolyó létesítése az érintett utcákban, mely fejlesztések hozzájárulnak a zártkerti rész komfortosabbá és élhetőbbé tételéhez. A projekt költségigénye közel 20 millió forint, a támogatási intenzitás 100%.

 

(Fotó: Szokolai Attila)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk