Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Lőrincz érmek az olimpiai főpróbán

2021.06.23. 10:15 Rovat: Sport | Forrás: www.cegled.hu
Lőrincz érmek az olimpiai főpróbán

Eredményesen zárta az olimpia előtti utolsó versenyét felnőtt kötöttfogású válogatottunk. A tokiói kvótások közül Szőke Alex ezüstérmet, míg Korpási Bálint, Lőrincz Tamás és Lőrincz Viktor bronzérmet szerzett az isztambuli emlékversenyen. - kezdi beszámolóját a birkozoszov.hu

 

Immáron 38. alkalommal rendezték meg Törökországban a Vehbi Emre és Hamit Kaplan nemzetközi emlékversenyt, melyen 11 nemzet, köztük Magyarország is képviseltette magát.

 

Szombaton a Budapesten olimpiai kvótát szerző 67 kilogrammosok világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint kezdésként törököt, majd Eb-ezüstérmes oroszt vert meg Törökországban, aztán jött a világ- és kétszeres Európa-bajnok, Európai Játékok-győztes orosz Artyom Szurkov, akivel sajnos nem bírt már Korpási, igaz, riválisa sem tudott rajta pontot csinálni, 1-1-es orosz győzelem született. Maci a harmadik helyért ismét lehengerlő volt, kirgiz vetélytársának esélyt sem adva szerezte meg a bronzérmet.

 

Eközben a Lőrincz-testvérek is dobogóra állhattak. A 77 kilogrammos Tamás ugyan vereséggel kezdett, a vb-ezüstérmes kazah kihasználta a hibáját és legyőzte őt a negyeddöntőben, azonban vasárnap technikai tussal nyerte meg a török elleni bronzcsatát. 

 

Viktort a nehéz sorsolás sem tudta elválasztani az éremszerzéstől. A selejtezőben legyőzte az Ázsia-bajnok iránit, a negyeddöntőben viszont kikapott az U23-as Európa-bajnok orosz Margarjantól. Mivel az orosz a döntőig meg sem állt, így Viktor a vigaszágon egy másik orosz ellen javíthatott. A junior világ- és Európa-bajnok, katonai-világbajnok Kodzokov elleni akadályt szoros csatában, de sikeresen vette és végül a bronzmérkőzésen is diadalmaskodni tudott kazah ellenfelével szemben.

 

-Forrás, kép: birkozoszov.hu-

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk