Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Tájékoztató látogatási rendről

2021.05.21. 16:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Tájékoztató látogatási rendről
Tisztelt Betegek! Tisztelt Hozzátartozók! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021 május 21-től Intézményünkben részleges látogatási tilalom lép életbe - tájékoztatott a Toldy Ferenc Kórház.
 
(Fotó: Kisfaludi István)
I. A NEM COVID betegeket ellátó osztályokon a látogatás látogatási időben, azzal a feltétellel, hogy a beteget EGY HOZZÁTARTOZÓ látogathat és a látogatónak rendelkeznie kell VÉDETTSÉGI IGAZOLÁSSAL vagy a látogatást megelőző 48 órán belüli negatív SARS-CoV-2 PCR teszt eredménnyel. A látogatás időtartama maximum EGY ÓRA lehet.
 
A látogató az osztályon védőköpenyt, sebészi szájmaszkot kap és kézfertőtlenítést követően látogathatja meg a hozzátartozóját.
 
Amennyiben a beteg állapota engedi, az időjárás függvényében szabadtéren és történhet látogatás, ebben az esetben nincs korlátozva a látogatók száma.
 
A védettségi igazolást vagy a látogatást megelőző 48 órán belüli negatív SARS-CoV-2 PCR teszt eredményét a külső portánál kell bemutatni, illetve kérésre az osztályon az egészségügyi dolgozónak.
 
Látogatási idő:
Hétköznap: 16.00-18.00
Szombat, vasárnap, ünnepnap: 10:00-12:00 és 14:00-16:00
 
II. Az IGAZOLT ÉS GYANÚS COVID-19 betegeket ellátó osztályokon csak indokolt esetben engedélyezhető rendkívüli látogatás. A látogatás látogatási időben, azzal a feltétellel, hogy a beteget egy hozzátartozó látogathat és a látogatónak rendelkeznie kell védettségi igazolással vagy a látogatást megelőző 48 órán belüli negatív SARS-CoV-2 PCR teszt eredménnyel. A látogatás MAXIMUM 15 PERCIG tarthat.
 
A látogatási tilalom ideje alatt:
 
Súlyos, életveszélyes állapotú beteget naponta egy hozzátartozó látogathat
A kiskorú beteg mellett egyik szülője, vagy törvényes képviselője tartózkodhat
Apás szüléseknél a szülőnő által kijelölt személy jelen lehet
A beteget megilleti az egyházi személlyel való kapcsolattartás
Az igazolt és gyanús COVID-19 betegeket ellátó osztályokon a rendkívüli látogatási engedély kérésének menete
 
munkanapokon munkaidőben (08.00-16.00) személyesen vagy telefonon a Radiológiai Osztályon (385-ös mellék) vagy elektronikusan kérhetik az igazgatas@toldykorhaz.hu e-mail címen. A látogatásra a beteg kezelő orvosa ad írásbeli engedélyt;
 
hétköznap, ügyeleti időben, hétvégén/ünnepnapokon pedig a személyesen a kórház külső portájánál dolgozó közreműködésével, illetve telefonon az adott osztály ügyeletes orvosánál lehet kérni.
 
Látogatási idő:
Hétköznap: 16:00-18:00
Hétvégén és ünnepnapokon: 10:00-12:00 és 14:00-16:00
 
Az engedély csak egyszeri alkalomra szól, a látogatás befejeztével a hozzátartozónak az osztályon le kell adnia az engedélyt.
 
A COVID osztályokra érkező látogató csak teljes védőfelszerelésben (FFP2, védőszemüveg/pajzs, egyszerhasználatos gumikesztyű, hajháló és lábzsák, valamint overáll) léphet be az osztály területére. A látogatók oktatását, és védőfelszerelés használatát munkanapokon munkaidőben a Kórházhigiénés Szolgálat felügyelői végzik, egyéb időpontban pedig az adott osztály erre a feladatra kijelölt dolgozója.
 
III. Az IGAZOLT ÉS GYANÚS COVID-19 betegeket ellátó osztályokon ápolt betegeknek a hozzátartozók betegadatokkal felcímkézett (név, osztály, amennyiben tudja, a kórterem szám) csomagot (tiszta ruha, személyes tárgyak, ásványvíz, üdítőital) hagyhatnak az intézmény külső portáján. Kérjük, hogy romlandó élelmiszert, értéket (pénz, telefon, ékszer stb.) NE készítsenek a csomagokba, a folyadékokat eredeti zárt csomagolásban helyezzék el. A szennyesként visszaküldött kórházi ruházatot névvel és a fekvőbeteg osztály megjelölésével hetente két alkalommal, hétfőnként és csütörtökönként átvehetik a külső portán. A telefonon történő kapcsolattartást továbbra is biztosítjuk minden osztályon. A betegdokumentáció másolat kizárólag e-mailen igényelhető az igazgatas@toldykorhaz.hu e-mail címen.
 
Intézményünk teljes területén kötelező az orr-szájmaszkviselése! A 1,5 méteres távolságot egymás egészségének védelme érdekében kérjük, feltétlenül tartsa be! Kérjük megértésüket és közreműködésüket a betegellátás zavartalan biztosításában.
 
Együttműködésüket köszönjük!
 
Az intézmény vezetősége
Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Aktuális programok

2021.06.26.
Múzeumok Éjszakája

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk