Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Ungvári Attila szerint "minden klappolt" a kazanyi GS-versenyen

2021.05.11. 16:15 Rovat: Sport | Forrás: www.cegled.hu
Fotó: nso.hu/Dömötör Csaba

A kazanyi cselgáncs Grand Slamen csütörtökön győztes Ungvári Attila szerint tökéletesen jött ki a lépés számára a versenyen, melyen az aranyérmével szinte biztossá tette olimpiai kvótáját.

"Az első mérkőzést leszámítva végig fókuszban tudtam maradni. Jól sikerült minden, jól jöttek a meccsek, minden klappolt tegnap, aminek klappolnia kellett" - nyilatkozta pénteken kora reggel az M1 aktuális csatornának telefonon a ceglédiek 81 kilós dzsúdósa, akinek hat meccset kellett nyernie az aranyig vezető úton.

 

Ungvári azt is elmondta, hogy az elmúlt hat-nyolc hónapban nagyon keményen dolgozott, s noha tavaly év végén elkapta a koronavírust, utána sikerült lépésről lépésre fejlődnie. Idén végig érezte, hogy javul a formája, van keresnivalója a legjobbak között, még akkor is, amikor egy-egy viadalon az eredményekben ez nem is mutatkozott meg. Április elején aztán az antalyai GS-viadalon már sikerült dobogóra állnia, harmadik lett, az azt követő Európa-bajnokságon viszont nem tudott jó eredményt elérni.

 

"Sajnos az Eb nem úgy sikerült, ahogy terveztem, pedig nem titkolt szándékom volt ott is érmet szerezni és jó formában is voltam" - jegyezte meg a 32 éves cselgáncsozó, aki a kontinensviadal után edzőtáborba vonult, ami jól sikerült és szerinte ennek is köszönhető a mostani aranyérem. A 2010-ben és 2019-ben is Eb-bronzérmes sportoló olimpiai indulása az első hellyel majdhogynem biztossá vált, mivel - a judoinfo.hu szakportál csütörtöki beszámolója szerint - hat "befutó helyen" álló riválisát is megelőzte, így az utolsó kvalifikációs eseményen, a június 6-án kezdődő budapesti világbajnokságon csak extrém esetben vehetik el tőle a tokiói indulás jogát.

 

"Még nem lehet kimondani hogy megvan, de azt hiszem, innen már nehéz lenne kicsúszni a kvótás helyről" - jelentette ki a tokiói kvalifikációs helyzetéről Ungvári Attila, aki azt is elárulta, hogy a dobogó tetején elérzékenyült. "Abban bízom, ez a siker elég erőt adott, hogy folytassam az utat, amit elkezdtem, hogy fel tudjak készülni a világbajnokságra és az olimpiára."

 

(MTI)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Aktuális programok

2021.06.26.
Múzeumok Éjszakája

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk