Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

A végső győzelemre tör Zágrábban

2021.05.04. 14:15 Rovat: Sport | Forrás: www.cegled.hu
Fotó: judoinfo.hu

A MOL Alapítvány által is támogatott tizenkilenc éves judós, Vég Zsombor szerepelt a legjobban egy győzelmével a magyar csapat utánpótláskorú tagjai közül a közelmúltbéli felnőtt Európa-bajnokságon. A héten viszont a Ceglédi VSE 100 kilósok között vitézkedő fiatalja már az aranyérmet szeretné elhódítani a zágrábi European Openen. Az Utánpótlássport cikke.

A judósok felnőtt Európa-bajnokságán öt magyar utánpótláskorú versenyző vett részt Lisszabonban, ám közülük csak a 100 kilóban induló Vég Zsombornak sikerült mérkőzést nyernie, mi több, rendkívül közel állt a második sikerhez is, amivel a legjobb nyolc közé is bejuthatott volna karrierje második felnőtt-kontinensviadalán. A ceglédi fiatalt kérdezték arról, hogyan élte meg akkor és hogyan néz vissza most az Eb-re.

"Mindenféleképpen pozitívan tekintek vissza a lisszaboni felnőtt Eb-re. Nagyon összeszedetten judóztam egészen az utolsó percig az azeri ellen a második meccsen, ott kicsit kijött a rutintalanságom. Ugyanakkor összességében elégedett vagyok a saját teljesítményemmel. Az első körben pont azzal a némettel (Dario Kurbjeweit Garcia - a szerk.) kellett harcolnom, akitől egy hónappal korábban Taskentben a Grand Slamen kikaptam. Azonban most - tanulva a korábbi hibákból - végig én irányítottam a küzdelmet, és sikerült is felülkerekednem rajta, szerencsére" - fogalmazott Vég Zsombor az Utánpótlássportnak.

 

 

A második fordulóban Zsombornak ezt követően az azeri Zelym Kotsoiev következett, aki kiváló formában érkezett a portugál fővárosba, hiszen az Eb előtt ő nyerte az antalyai Grand Slamet.

"Az azeri viszont jóval keményebb dió volt már. Egyértelműen a világelitbe tartozik, és a formája is alátámasztotta ezt. Szerintem kifejezetten jól tartottam magam, sőt én mentem előre, és kezdeményeztem, aminek köszönhetően meg is szereztem a vezetést, ám ezután fejben szétestem. Taktikát kellett volna váltanom, és lepörgetni a hátralévő időt, hogy enyém legyen a győzelem, de ez nem jött össze sajnos. Nem is fizikailag fáradtam el, hanem a koncentrációm veszett oda. Kár érte, hogy emiatt vereség lett a vége. Ennek dacára úgy hiszem, jól zártam az Eb-t, és ez a kudarc hasznos tanulópénz lesz a jövőre nézve."

 

 

Az ifjúsági olimpiai bronzérmes Vég Zsombor május első hétvégéjén újra verseny körülmények között lép tatamira. Vasárnap a zágrábi European Openen méreti meg magát, ahol második kiemeltként várhatta a sorsolást. A horvátországi viadal mezőnyében elsősorban fiatalok szerepelnek, mivel a legnagyobb nevek a több olimpiai kvalifikációs pontot érő viadalokra koncentrálnak.

"Igyekszem a maximumot kihozni magamból Zágrábban is, és az Eb-n mutatott remek formámat tovább vinni. A felnőttek között még nincs túl nagy tapasztalatom, így a meccsrutinom gyarapítása szempontjából is fontos lesz a verseny. A célom pedig okvetlenül a viadal megnyerése, amely egy újabb mérföldkő lehetne a pályafutásomban, hiszen felnőtt eseményen ez lehetne az első aranyérmem."

 

(forrás)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk