Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Tájékoztató a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának második fokozatáról

2021.04.16. 12:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
(A kép illusztráció!)

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Magyarország Kormánya kihirdette a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának második fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról szóló 175/2021. (IV. 15.) kormányrendeletet.

A jogszabály rendelkezései a hárommillió-ötszázezredik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásának napját követő napon lépnek hatályba, melynek értelmében:

 

  • a vendéglátó üzletek teraszai, kerthelyiségei reggel 5 óra és este fél 10 között nyitva lehetnek, az ott tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett.
  • A teraszokon, kerthelyiségekben a vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a vendéglátó üzlet vendéggel rendelkező munkatársa köteles maszkot viselni.
  • A vendéglátó üzleten belül való tartózkodás csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, valamint a vendéglátó üzlet mellékhelyiségének használata céljából az ahhoz szükséges időtartamig megengedett. Az üzleten belül mindenki köteles maszkot viselni.
  • A munkahelyi, iskolai, kórházi menzák és büfék nyitva lehetnek. A szálláshelyeken található étterem és bár csak az ott megszálló - üzleti céllal érkezett - vendéget szolgálhatja ki.
  • A védelmi intézkedés betartásáról a vendéglátó üzlet üzemeltetője, illetve vezetője köteles gondoskodni, a szabályok be nem tartása esetén bírság, büntetés szabható ki.
  • december 31-ig a vendéglátó üzletek üzemeltetőjének, bérlőjének, tulajdonosának nem kell közterülethasználati díjat fizetnie.
  • a korábban érvényben lévő védelmi intézkedéseket továbbra is be kell tartani, tehát kötelező a közterületeken a maszkviselés, a távolságtartás, valamint az este 10 óra után kijárási tilalom.
  • A Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatalban a személyes ügyfélfogadás továbbra is szünetel. Ügyfélfogadás előzetes időpont egyeztetés alapján történhet.

 

 

                                                                                                    Cegléd Város Önkormányzata

 

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk