Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

A siker útja tényleg kifürkészhetetlen

2021.04.05. 10:15 Rovat: Sport | Forrás: www.cegled.hu
Fotó: judoinfo.hu

Megjelent a Presztízs Sport magazin legfrissebb száma, amelyben a siker receptjét keresik. Tizenegy sportág tizenkét jeles képviselője közé az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós is bekerült.

Tekintettel arra, hogy ahány sportág, annyi különböző útvonal vezet a remélt sikerhez, meglehetősen könnyű úgymond eltévedni a "Hogyan győzzünk?" témakörben, ilyeténképpen a versenyzőtípusok sokaságának összehasonlítása is sziszifuszi feladatkörnek minősülne. Arról nem beszélve, hogy nincs, nem is lehet egyetlen kijárt út, ergo az individualitás szolgáltatja a biztos pontot, ki így, ki úgy igyekszik megvalósítani az álmát.

Léteznek ugyanakkor olyan tulajdonságok, hozzáállásbéli cselekedetfajták, amelyek segítik vagy éppenséggel gátolják az eredményesség elérését, de miként mondani szokták, milyen unalmas lenne a világ, ha egyformák lennénk. A sportot szeretőknek megvan a maguk szubjektív listája, legyen szó kedvencekről vagy ellenszenvesekről, győztesekről vagy vesztesekről, érdekesekről vagy unalmasakról; ezúttal a szerzői szabadság mezején következzék egy hazai lista bizonyos típusok bizonyos képviselőiről, akiket összeköt a siker. Tizenegy sportág tizenkét jeles képviselője.

 

A KÉSZSÉGES - UNGVÁRI MIKLÓS

 

Nyilvánvalóan nem kulisszatitok: a médiamunkások komfortérzetét nagyban befolyásolja, hogy az adott versenyzővel miként, mily módon tudunk kommunikálni, miközben természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy adott esetben kimondottan nehéz a helyzete a sportolónak. Mert mindig megfelelni képtelenség ugye, sőt talán nem is kell…

A londoni olimpia ezüstérmes judósának, Ungvári Miklósnak a közvetlensége joggal emeli őt a legszerethetőbb magyar sportolók népes táborába, voltaképpen nincs az a helyzet, nincs az az időpont, amikor ne állna bárki rendelkezésére, neveltetéséből fakadóan hisz a kölcsönös tisztelet erejében. Így áll a tatamira is, méltán a judotermek kedvence. Talán nem túlzás a kijelentés - főként, hogy emberségből a kereskedelmi tévé műsorán is jelesre vizsgázott -, az országé is.

 

(Forrás: judoinfo.hu/Presztízs Sport)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Aktuális programok

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk