Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Tavasszal is tudja biztonságban hétvégi házát, nyaralóját!

2021.04.02. 10:15 Rovat: Kékfény | Forrás: www.cegled.hu
(A kép illusztráció!/Forrás: istockphoto.com)

Megérkezett a tavasz. A jó idő érkezésével lassan benépesülnek a hétvégi házak, nyaralók. A télire biztonságba helyezett vagy hazavitt értékek - szerszámok, gépek, csónakok, egyéb eszközök - ismét előkerülnek. A nyaraló, hétvégi ház feltörése vagy az udvaron hagyott értékek eltulajdonítása is jelentős anyagi károkat okozhat, ezért kérjük, fogadja meg tanácsainkat!

A hétvégi házban ne tároljon a szükségesnél nagyobb értékeket, gondoskodjon azok védelméről, a bejárati ajtót is érdemes korszerű zárral felszereltetni. Az ajtó anyaga legyen masszív fém vagy tömör fa. Fontos, hogy az egyéb külső nyílászárók és a garázs is kellő védelemmel rendelkezzen! Azokat többféle biztonsági eszközzel ajánlott felszerelni. Csupán a szúnyogháló nem véd meg a betörés ellen!

 

Az anyagi lehetőségekhez és védendő értékekhez mérten érdemes elektronikai védelmi rendszert kiépíteni. A biztonságon nem éri meg spórolni, hiszen a tapasztalatok szerint egy betörés okozta kár gyakran többszöröse lehet a megfelelő védelmi rendszer beszerzési és felszerelési költségének. Javasolt rendszeresen látogatni a hétvégi házat, nyaralót, illetve megkérni a környéken élőket, hogy fordítsanak figyelmet az üresen álló hétvégi házakra.

 

Az értékes ingóságokról - műszaki cikkek, szerszámok, gépek, kerékpárok, stb.- lehetőség szerint készítsen fényképet és részletes leírást, ez ugyanis segítséget nyújt a rendőrség számára a beazonosításnál.

 

Tartson rendet közvetlen környezetében és a kertben is! A széthagyott kerti szerszámok vonzzák a tolvajokat, a betöréshez is felhasználhatók.

 

A sűrű növényzet kiváló rejtekhely a betörők számára. A dúsabb bokrokat, fákat ritkítsa meg annyira, hogy a betörők ne tudjanak észrevétlenül tevékenykedni! A házhoz, ablakokhoz közel álló fák ágait vágja vissza! Az élő sövények, és a zárt kerítések magassága lehetőleg ne haladja meg a 90 centimétert, mert azzal gátolja a biztonságot fokozó rálátást.

 

Amíg a kertben dolgozik, háza ajtaját minden esetben zárja be, ne adjon alkalmat a besurranó tolvajnak!

 

Mit tegyen, ha betörést észlel vagy a hétvégi házhoz érkezve illetéktelen személy van bent?

 

Amellett, hogy a bűnözők anyagi veszteséget tudnak okozni, ijesztő, ha idegen ember otthonukban jár. Ha érkezéskor betörés nyomait észleli, ne menjen be a házba, értesítse a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számon!

 

A hátrahagyott nyomok elveszhetnek, megváltozhatnak, ha a helyszínt bejárja a rendőrség kiérkezéséig. Ne tegye!

 

Kellemes tavaszi pihenést, kikapcsolódást, kertészkedést kívánunk!

 

                                                                                         Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési Osztály

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk